Ford Fiesta 2017 Vignale med B&O Play-lydanlæg

B&O Play lanceres i den kommende Ford Fiesta

Ny Fiesta fås med dansk luksus-lyd

Danske B&O Play giver kunder af den næste Ford Fiesta mulighed for et premium-lydsystem med nationalt islæt.

6. juni 2017 af Frederik T. Frey

B&O Play handler ikke om effekt, der kan aflæses på et dataark. Produkterne henvender sig ikke til nørder, der sammenligner produktskemaer for at kunne tryne kammeraterne med, at de har flere watt eller et større kabinet på deres bas. 

B&O Play handler om den samlede oplevelse mere end de enkelte komponenters statistikker – tilgangen minder faktisk lidt om den, Rolls-Royce benyttede sig af i gamle dage, hvor de ikke oplyste en motors effekt, men forsikrede kunden om, at der var tilstrækkeligt med power.

Fordemblem med B&O Play høretelefoner

Den globale bilproducent Ford har indgået samarbejde med den danske virksomhed B&O Play.

Fiesta bliver første Ford med B&O Play

Den kommende Ford Fiesta får æren af at være debutplatform for det nye samarbejde mellem det danske foretagende og den globale bilproducent. B&O Play-systemet vil kunne tilkøbes som ekstraudstyr til de to øverste udstyrsniveauer, Titanium og Vignale. 

En særskilt modelversion, der måske tilmed kunne tage navn efter firmaet fra Struer er ikke bekræftet men bestemt heller ikke utænkeligt på netop det danske marked. 

I Ford Fiesta med den nye B&O Play-system bliver kunderne naturligvis mødt med den lyd, som det 10-højttaler stærke system med centerhøjttaler giver

Ford Fiesta 2017 Vignale med B&O Play-lydsystem

Ford Fiesta her i Vignale-udstyrsniveau og med B&O Play-lydsystem ved den danske præsentation i København.

Men netop for at give en helstøbt oplevelse, der også påvirker andre sanser end hørelsen, har B&O Plays designere også haft højttalernes gitre gennem en forskønnelsesproces. På sigt er det planen, at flere forhold omkring højttalersystemerne, der breder sig til andet og mere end måden de lyder på, skal gøres unikke. 

Ved præsentationen af systemet var der rig mulighed for at afprøve lydanlægets forskellige kompetencer, da playlisten bød på alt fra moderne hip hop til store klassiske musikværker. Uden en anden bil med et andet system er det svært at lave en direkte sammenligning, men udfra præsentationen er der virkelig krudt i B&O Play i den kommende Ford Fiesta. 

Lydtæppet er utroligt tæt, men det er samtidig muligt at adskille de enkelte toner og niveauer i musikken.  

Ford Fiesta 2017 Vignale kabine med B&O Play

Interiøret på den kommende Ford Fiesta Vignale med B&O Play-lydanlæg.

Udsøgte materialer

Tilgangen til håndværket og materialerne er meget ærlig og holistisk. Hvis noget ligner og føles som aluminium, træ eller læder, er der tale om den ægte vare og ikke tarvelige imitationer som malet plastik, finer eller vinyl – igen er det oplevelsen af produktet samt den stemning og følelse det giver, der prioriteres frem for at skaffe flest watt til færrest kroner.

B&O Play centerhøjttaler i Ford Fiesta 2017 Vignale

Centerhøjttaler med B&O Play-detalje i Ford Fiesta's interiør.

Prisen ligger endnu ikke fast. Men som ekstraudstyr oveni én af de to øverste udstyrsniveauer på den kommende Ford Fiesta forventer og håber vi på en pris på under 10.000 kr, når systemet lanceres sammen med Ford Fiesta senere på året.

Kalibrering af B&O Play lydsystem til Ford Fiesta 2017

I udviklingen af B&O Play til Ford blev mikrofoner og personer med "gyldne ører" brugt til kalibrering.

Hvad er B&O Play?

B&O Play er et firma under det hæderkronede Bang & Olufsen. Mange af visionerne er de samme, og lydoplevelsen er fortsat en hjørnesten. Play-afdelingen af B&O henvender sig til et fremadrettet publikum, der ikke er helt så bundet på de klassiske traditioner. 

Netop derfor er mange af deres produkter også beregnet til at tage med – eller ”on the go” som det så mundret hedder. Udover bluetoothhøjttalere er også samarbejdet med Ford en del af denne vision. B&O Play forhandles flere steder end sædvanlige B&O-produkter.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...