Ford F-150 tager flyvehop over sand flyver
© Ford

Se videoen: Ny Ford F-150 Raptor tager flyvetur - og kører hjem

I et reklamestunt optaget i en californisk ørken, tager en ny 2021 Ford F-150 Raptor otte hop, før bilen vender om og kører hjem.

13. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Flyveøglen Raptor

De flyvende biler er endeligt landet! Den nye, 14. version af verdens bedst-sælgende pickup-truck er leveret flere steder i USA, og nu begynder optakten til udgivelsen af den potente Raptor-variant. Én Instagram-bruger ved navn @395jeep optog en video af en Ford F-150 Raptor, der flyver over et hop. I forgrunden ses også et filmhold, og et kamera på en kran.

Videoen og Instagram-kontoen blev siden fjernet af Ford, der ikke ville risikere at detaljer omkring den nye Raptor undslap. Video blev dog gemt af brugeren @raptor.world, der nu har uploadet den til Instagram igen.

Standard Raptor?

Instagram-brugeren, der uploadede videoen hævder, at bilen i videoen er standard. Han hævder også, at bilen tog endnu syv hop, hvorefter den hurtigt forlod gerningsstedet. Raptoren er dog den mest veludstyrede variant af F-150. I motorrummet findes samme dobbelt-turboladede 3,5-liters V6 som er centerplaceret i en ny Ford GT. Den sender 456 hk og 510 Nm ud igennem en ti-trins automatgearkasse, der naturligvis trækker både for- og bagakslen.

0-100 km/t tager 5,5 sekunder, og det er imponerende med bilens 2,5 tons vægt i baghovedet. De forbavsende hurtige tal har naturligvis en økonomisk hage: Raptor kører 6,8 km/l. 

Ford F-150 tager flyvehop over sand flyver
© Ford

Ingen V8... Endnu...

Én af de klager, mange amerikanere har til den nye F-150, er manglen på V8-motor. Selvom tendensen til downsizing også har spredt sig til USA, er F-150s konkurrent, Ram, stadigvæk V8-motoriseret.

Rygterne siger dog også, at Ford har planer om at lægge en 5.0-liters V8 i motorrummet på F-150. Motoren er allerede i brug i Ford Mustang, og det kan derfor give mærket en nem entré til V8-pickup-segmentet.

Fords F-serie af pickup-trucks har selvfølgelig før haft V8 i motorrummet. Lyder det mere interessant end en downsized V6, så læs Steen Bachmanns anmeldelse af en gammel F-250, der har et problem med at drikke.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...