Mustang nummer 10.000.000 har forladt samlebåndet

Ford Mustang har i sine 54 år haft meget af fejre. Men denne fejring hører alligevel til en af de større. Mustang nummer 10 millioner har nemlig forladt samlebåndet.

15. august 2018 af Mathias Brandt

På Fords fabrik i Flat Roch, Michigan, blev Ford Mustang nummer 10 millioner fejret med manér. Fejringen inkluderede blandt andet overflyvninger i de historiske kampfly P-51 Mustang fra anden verdenskrig. Flere Ford Mustangs, fra de mere end 50 år sportsvognen er blevet produceret, kørte paradekørsel fra Fords hovedkvarter i Dearborn, Michigan til Flat Rock-fabrikken, hvor den nuværende Mustang produceres.

Ford Mustang nummer 10 millioner er en 460 hestekræfters GT V8 Convertible i Wimbledon White med en sekstrins manuel gearkasse. Modellen hylder den første serienummererede Mustang, der blev bygget i 1964 i samme form og farve, med en 164 hestekræfters V8-motor og en tretrins manuel gearkasse.

Historien om Ford Mustang

I starten af 1960’erne begyndte Ford at lege med idéen om en fire-sæders sportsvogn, der skulle bære navnet Mustang. Allerede i 1964 stod den nye Ford Mustang klar hos de amerikanske Ford-forhandlere, og der gik ikke lang tid før, Ford kunne fejre det nye ikons første milepæl. I 1966, blot to år efter lanceringen, kunne Ford fejre 1 million producerede Ford Mustangs.

”Ford Mustang er vores virksomheds hjertebarn og en favorit i hele verden,” fortæller Jim Farley, President of Global Markets, Ford Motor Company.

”Jeg får samme sus i maven når jeg ser en Mustang på vejene i Detroit, London eller Beijing som jeg gjorde, da jeg købte min første bil – en 1966 Mustang Coupé, som jeg kørte på tværs af USA, som teenager. Ford Mustang kan få et smil på læben på ethvert sprog.”

Med mere end 50 år på samlebåndet er Ford Mustang blevet produceret flere steder i USA: Fra den originale fabrik i Dearborn, Michigan til San Jose, Californien og Metuchen, New Jersey. Den nuværende Ford Mustang kører af samlebåndet ved Flat Rock Assembly Plant i Dearborn, Michigan.

Bedst sælgende sportsvogn

Ford Mustang har i de sidste 50 år været USA's mest solgte sportsvogn, og vi europæere kender den særdeles godt. Men det var ikke før 2015 at Ford Mustang for første gang officielt blev introduceret på det europæiske marked. Siden introduktionen i Europa er der blevet solgt mere end 38.000 Ford Mustangs. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...