Ford Mustang GT 2023
© Ford

Helt ny Mustang kommer i OND version!

Amerikanervognen over dem alle kommer i nyudviklet generation med en trackday-variant og V8-motor. Se billederne her.

15. september 2022 af Gustav Reeh Persson

Nyudviklet Mustang

7. generation af den bedst sælgende sportsvogn nogensinde er lige blevet præsenteret. Ford Mustang har bevaret det vigtige, en brølende V8-motor, manuel gearkasse og de ikoniske designlinjer. 

Desuden udtaler Ford at de vil vende tilbage til motorsport med den nye Mustang 'Dark Horse' variant i klasserne GT3, GT4 samt NASCAR.

Den kommer i alle de varianter, man kan tænke sig til: En cabriolet og coupé med et udvalg af forskellige motorer. Cabrioleten kan bryste sig af et nyt foldetag, der gør, at den kan rumme to golftasker, så du kan altid argumentere med, at Mustangen er praktisk. Fronten er unik til hver model - jo flere penge, du smider efter den, jo mere farlig ser den ud. 

Ford Mustang GT 2023 front V8

Ford Mustang GT klar med brølende V8'er

V8'erenes paradis

Som med den nuværende Mustang, kan man vælge mellem en 2,3 liter firecylindret ecoboost motor eller en helt nyudviklet 5,0 liter V8. Motorene kan kobles til en velkendt 10-trins automatgearkasse eller seks-trins manuelgearkasse. 

Der er endnu ikke offentliggjort tal for hestekræfter, men den nuværende Mustang har henholdsvis 320 og 450 hk, så vi tør godt forudse, at det minimum bliver det samme.

De nye motorer har seks forskellige køreprogrammer med bl. a. Drag og Track, så den altid er klar til, hvad du finder på som udfordring til den. 

Ford Mustang GT får en performance-pakke, der inkluderer 19” alufælge, et særlig sports-differentialespærre, Brembo-bremsekalibrer og en Active Valve Exhaust, der gør at man kan lege med motorlyden.

Læs også: Her er verdens hurtigste biler.

Ford Mustang GT 2023 kabine

Digital førerorienteret kabine der kan give en masse informationer, mens man kører bilen med Unreal Engine 3D kendt fra spilverdenen.

Digital kabine i Mustang

Interiøret har fået en større digital overhaling med fokus på køreren. Der er nyt rat og bagved et nyt 12,4" instrumentpanel der er samlet med en 13,2" midterkonsol. Begge skærme kan selvfølgelig personificeres til mindste detalje. Det gælder også en 'calm' skærmindstilling, så du får et minimum af informationer og kan fokusere på at køre ræs.

Det digitale system kan snakke sammen med både Apple Carplay og Android Auto. Det danske islæt i den nye Mustang er det nyeste B&O anlæg med 12 højtalere, der også kan dele motorlyden. Ford appen understøttes også, hvor din smartphone kan være din bilnøgle.

Ford Mustang 2023 Dark Horse

Track klar er den nye Dark Horse, der er den absolut bedste Mustang fra fabrikken

Mustang 'Dark Horse'

En helt ny kraftfuld variant af Ford Mustang er på vej med det skræmmende navn 'Dark Horse'. Dark Horse får en endnu kraftigere version af V8-motoren med mulighed for en sekstrins manuelgearkasse fra TREMEC. De er endnu ikke klar til at sige, hvor kraftig motoren bliver, men Ford's chefer har luftet tallet "500".

En ekstra-ekstra performance pakke, så den klar til trackday med ekstra køling, et Torsen-differentiale samt bedre chassis, adaptiv støddæmpere, større krængningsstabilisatorer bagpå og kraftige frontdæmpere, 19” Brembo-bremser og Pirelli P Zero PZ4-dæk. 

Du kan forvente den bliver lanceret i slutningen af 2023 i Danmark. Hvilke modeller der kommer over Atlanten og til hvilke priser bliver offentliggjort tættere på lanceringen.

Ford Mustang GT 2023 bagende

Bagenden er lige så kantet som den nye front med nye LED-lygter

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...