Milliarder i kassen: Her er det nye samarbejde, der kan redde B&O

Indtjeningen i danske B&O har i årevis været udfordret, men en gigantisk aftale med en af verdens største bilproducenter luner nu godt i kassen

14. september 2016 af Mathias Brandt

Allerede fra 2017 kan Ford-kunder opleve lyden fra B&O bag rattet. Lydanlægget vil blive udviklet af den amerikanske lydspecialist Harman, som trækker på de mere end 90 års erfaring fra danske Bang & Olufsen.

En af grundende til at Ford har valgt denne strategi skal findes i en undersøgelse fra Ipsos, som udfører globale markedsundersøgelser. Her viser det sig, at cirka en tredjedel af alle adspurgte nybilskøbere vil kigge nøje på mærket på lydanlægget i deres næste bil, og at det vil spille en stor rolle i købsbeslutningen.

Hvis du undrer dig over, hvorfor Harman og Bang & Olufsen nævnes i samme sætning, så skyldes det, at B&O solgte deres automotive-afdeling fra til Harman tilbage i slutningen af maj sidste år. Så i fremtiden vil det være Harman, som står bag alt, hvad der hedder B&O i biler.

Prisen for at overtage denne afdeling var i øvrigt over 1 milliard kroner. Helt præcist får Bang & Olufsen en forudbetaling på 1,17 mia. kr., og derudover sikres B&O en årlig minimumsbetaling og en licensafgift på mindst 12,7 mio. kr. om året de næste 20 år.

Mon ikke det kan give lidt ro på økonomien i den danske elektronikvirksomhed?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...