Den nye seleairbag fra Ford
Den nye seleairbag fra Ford© bilmagasinet.dk

Luft i sikkerhedsselen

Ford introducerer seleairbags til bagsædet

13. november 2009 af Mikkel Thomsager


Ford introducerer bilindustriens første oppustelige sikkerhedssele. Den nye seleairbag introduceres på næste generation af Ford Explorer, som lanceres på det nordamerikanske marked i 2010.

Seleairbaggen er udviklet med henblik på at beskytte børn, der er spændt fast på bagsædet, og systemet reducere angiveligt hoved-, hals- og brystskader ved sammenstød.

I daglig brug fungerer selen som en almindelig sikkerhedssele og er både sikker og kompatibel med autostole til børn. Ved et uheld vurderer bilens sikkerhedssensorer sværhedsgraden af sammenstødet, og de oppustelige sele-airbags udløses på et øjeblik. Hver sele-airbag fyldes med koldt komprimeret gas, der løber gennem et specielt designet spænde fra en cylinder placeret under sædet.

Den harmonika-foldede airbag i selen bryder ved aktivering gennem stof-bæltet, der fyldes med luft og breder sig hen over passagerens krop, hvorved den fordeler kraften fra et sammenstød over et fem gange større område af kroppen end almindelige sikkerhedsseler.

Systemet introduceres på det amerikanske marked, men det er planen at seleairbagen skal implementeres i Fords modelprogram verden over.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...