Bronco er Fords ultimative offroader og er skabt til at køre i al slags terræn

Ford Bronco er lavet til at komme frem i al slags terræn

© Ford

Legendarisk Ford kommer endelig til Danmark - men hvad tænker de på?

Fords mest ekstreme offroader kommer til Danmark. Ford Bronco lander i første halvdel af 2023

2. december 2022 af Jakob Illerup

Fuldfed V6’er og kolossale dæk

De fleste danskere kender måske bedst Ford Bronco fra den vilde video fra 1994, hvor den amerikanske fodboldspiller O.J. Simpson i en hvid Bronco forsøger at ryste politiet af sig i en hæsblæsende jagt på en amerikansk motorvej.

Men det kan meget vel ændre sig nu. For Ford har afsløret, at den nye Ford Bronco, for første gang nogensinde, kommer til Danmark i første halvdel af 2023. Modellen blev genintroduceret i USA i 2020 efter 25 års fravær.

Den kommer til Danmark i to varianter, ‘Outer Banks’ og ‘Badlands’, som begge med al sandsynlighed uden problemer vil spadsere over den flade danske natur. Begge varianter har nemlig firehjulstræk og en brølende V6-motor med 335 hk. Men hvis man vælger 'Badland'-version, så får man 33” dæk i stedet for 32”, syv drive modes i stedet for seks samt et opgraderet affjedringssystem. Og hvis du er nervøs for, om den kan klare den nærmeste ørken? Så bare rolig, for Ford påstår, at det ikke er noget problem, når den står i 'Baja'.

Det er dog nok ikke ofte, at de danske ejere kommer forbi en ørken. Derfor virker det besynderligt, at Ford ikke har taget en mere byvenlig version hjem i stedet for 'Badlands'-versionen, der er gearet til den ultimative overlevelsestur. For der er nok flere, der kommer til at køre rundt i byen end i vildmarken I Danmark.

Formet af historien

Designet er kraftigt inspireret af originalen fra 1966. Og ligesom i de gamle dage kan man få vind i håret. Med et enkelt værktøj kan ejerne transformere deres Bronco på otte minutter og køre uden tag og døre - de få dage om året, vejret tillader det i Danmark.

Rundt omkring på bilen er der detaljer, der hylder dens arv. Det historiske logo med den sparkende hingst er overalt på bilen. Derudover der blandt andet skjulte logoer, og GPS-koordinater til steder, der har spillet en særlig rolle i den oprindelige Broncos tilblivelse.

"Det var afgørende, at Bronco's tilbagevenden var autentisk i forhold til arven fra den originale, ikoniske og robuste SUV. Hver en beslutning vi har truffet omkring Bronco’ens design, har handlet om at tilbyde vores kunder det bedste, maksimere oplevelsen i det fri og sætte en tyk streg under bilens uafhængighed som mærke," siger Paul Wraith, Bronco chief designer i en pressemeddelelse.

Flere detaljer og priser bliver offentliggjort tættere på lanceringen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...