Det er en Rally-Fiesta som denne Ken Block skal køre i USA
Det er en Rally-Fiesta som denne Ken Block skal køre i USA© bilmagasinet.dk

Ken Block kører Fiestaen helt ud

Amerikansk rally-helt fyrer den af på isglat vej

29. januar 2010 af Mikkel Thomsager


Den amerikanske rally-kører Ken Block blev verdensberømt på en reklame for DC sneakers, hvor han kører en tunet Subaru Impreza WRX STi mere end almindelig godt rundt på et havneområde.

På det tidspunkt var han fabriks-kører for Subaru i det amerikanske Rally-mesterskab. I år er Ken Block skiftet til Ford, og han skal den kommende sæson køre en Rally Fiesta til det yderste i seks afdelinger af det amerikanske Rally-mesterskab.

Men Ken Block skal også køre syv afdelinger af FIAs World Rally Championship, i en Ford Focus RS World Rally Car. I denne serie debuterer han i Mexicos rally den 4.-7. marts, men han skal også køre i Tyrkiet, Portugal, Tyskland, Frankrig, Spanien og England.

Læs også: Test af Ford Fiesta

Hans amerikanske Rally Fiesta er i øvrigt lavet af det svenske team Olsberg Motorsports Evolution (OSME), og den er udstyret med en to-liters turbo-motor, der yder 330 hk under de amerikanske Rally-regler. Ken Block havde premiere i sin nye turbo-Fiesta i denne weekend i Michigans Sno-drift rally, hvor han kørte på isglatte veje, så selv finner må få respekt.

Videoen herunder er fra træningen til Sno-drift rally. Tjek den, det er ret vild kørsel:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...