Ford Mustang GT V8 kører i solnedgang
© Bil Magasinet

Juuls billedblog: Sugekopper er perfekte til topløse billeder

Med et lille stativ og tre sugekopper er det en smal sag at få et godt billede i kassen af en åben bil.

25. august 2017 af Søren Juul

For nylig i Bil Magasinet var der et billede af en topløs Ford Mustang GT i fuld gallop. Kameraet kiggede delvis ud ad landevejen, delvis ned i kabinen, mens markerne farede forbi på hver side af bilen. Det kunne ligne vi havde været på overarbejde i Photoshop, men alle effekter er lavet i kameraet af én mand på næsten ingen tid.

Forinden havde jeg brugt adskillige timer på at jagte et sommerligt cabriolet-billede på en grå og blæsende dag i Vestjylland. End ikke i windsurfer-paradiset Cold Hawaii kunne jeg få et motiv, der signalerede sommer, så jeg tyede til plan B: Bil Magasinets lille Gitzo kulfiberstativ, der kan monteres på en bil ved hjælp af tre Manfrotto-sugekopper.
Det giver mulighed for at fotografere i vinkler, som ellers er umulige når bilen bevæger sig. Samtidig sidder kameraet så stabilt, at man kan eksponere billedet med en lang lukkertid og få meget fart i billedet.  

Gitzo fotostativ monteret på Ford Mustang GT

Ford Mustang GT Convertible monteret med Gitzo fotostativ og sugekopper.

© Bil Magasinet

For det optimale resultat, skal du finde en vej med jævn asfalt for at undgå vibrationer, der kan give et uskarpt billede. Skyd billedet tidlig morgen eller aften, hvor vinden lægger sig og lyset bliver så blødt, at du sagtens kan fotografere i modlys. Og så find lige en fredelig vej med godt udsyn, så du ikke fejer andre trafikanter af vejen med stativet. 

Billedet er rent praktisk lavet ved at bilen triller nedad bakke med ca. 30 km/t, mens kameraet fjernudløses med en lukkertid på 1/6 sek. Efterfølgende er der justeret farver i Photoshop. Selve billedet tog alt i alt 15 minutter at lave, inklusiv på- og afmontering af stativ. 

Ford Mustang GT fælg

Med stativ, sugekopper og en lang lukkertid kan du lave anderledes motiver med fart i meget nemt.

© Bil Magasinet

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...