Automedia ford fusion mondeo ny 2021 mondeo 2022 evos
© Automedia

Helt ny Ford fanget i Tyskland - den næste Mondeo?

Efter Mondeo tidligere i år blev taget af markedet, har Ford sagt, at denne ville erstattes af eksisterende SUV-modeller. Nu viser spionbilleder, at det ikke er tilfældet.

3. juni 2021 af Frederik Hauschildt

Ford Mondeo's stedfortræder

Ford i USA har de seneste måneder tilbragt meget tid med at punktere rygter omkring en fornyelse Ford's Mondeo, der netop er gået på pension. "Der kommer ingen fortsættelse," har pressechef for Ford i USA, Mike Levine, sagt indtil videre.

Til Shanghai Motor Show i år præsenterede Ford i Kina den såkaldte 'Evos'. Modellen matcher Mondeo på mange punkter, og det har fået journalister i USA til at fremhæve sammenhængen mellem denne og Mondeo. Mike Levine har endnu en gang skudt hul i deres drøm: Evos er KUN til Kina.

Automedia ford fusion mondeo ny 2021 mondeo 2022 evos
© Evos

Ford Evos, men til Europa

Det betyder dog ikke, at den bil, som Evos er lavet på, ikke kommer til Europa. Spionfotografer fra vores partnermedie, Automedia, har fanget den blå ovals seneste forsøgsvogn i Tyskland: En Ford Evos, dækket i kamuflage, og med en helt anderledes tagstruktur bag C-stolpen.

Den kamuflerede bil er lavere end Evos, men forenden har mange identiske detaljer: LED-lygternes form kobles op med en grille, der ligner præcis den på Evos. Selv sidespejlene er identiske mellem de to modeller, kamuflage uagtet. Den store forskel mellem de to biler, findes bag C-stolpen: På testbilen er monteringen af bremselys anderledes, og overhænget væsentligt længere.

Automedia ford fusion mondeo ny 2021 mondeo 2022 evos
© Ford

Hvad hedder Ford Mondeo?

Historien om Ford Mondeo's efterfølger er ikke færdigskrevet. Hvad bilen skal kaldes, hvordan den skal motoriseres, eller hvornår den overhovedet er klar til markedsføring, vides endnu ikke. Ford Mondeo, som i Nordamerika kaldes Ford Fusion, kunne sagtens beholde sit navn på det danske marked. På den anden side, har Ford de seneste år været rundhåndede med navngivningen.

Vi ved også, at bilen kommer til at være forbrændingsmotoriseret. For på trods af manglen på udstødningsrør i kofangeren, så er en bagpotte synlig på den kamuflerede testbil, og sådanne gør elbiler ikke brug af. Vi forventer dog, at denne motor er opbakket af en elmotor, jævnfør Ford's mål om komplet elektrificering inden 2030.

Automedia ford fusion mondeo ny 2021 mondeo 2022 evos

Interiøret i Ford Evos er propfyldt med store touch-skærme.

© Ford

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...