Første Mustang 2015 ruller af samlebåndet

Ford indleder produktionen af den nye Mustang, der for første gang skal sælges over hele verden

1. september 2014 af Steen Bachmann

Den første serieproducerede Mustang af den nye sjette generation trillede af samlebåndet på Flat Rock Assembly Plant, Michigan, torsdag 28. august 2014. For første gang i modellens 50-årige historie skal den eksporteres til hele verden.

Ford oplyser, at den vil blive tilbudt hos Ford-forhandlere i 120 lande, herunder 25 højrestyrede markeder som Storbritannien, Australien og Thailand. Det bliver dermed den første fabriksproducerede Mustang med rattet i højre side.

Mustang har været i uafbrudt produktion siden foråret 1964, og på 50 år er der solgt 9,2 mio. eksemplarer. Modellen har optrådet i tusindvis af spillefilm, tv-serier og musikvideor, og på Facebook er den med 8 mio. likes den mest populære bilmodel.

Se flere billeder af den nye Mustang

Den nye model forventes at blive mest populær med 5-liters V8 med 435 hk, men der er også forventninger til en nyudviklet 2,3-liters Ecoboost turbomotor med 310 hk.

2015 Ford Mustang har nyudviklet ophæng og affjedring for og bag i letvægtsmaterialer, der skal give mere moderne køreegenskaber, skarpere styretøj og bedre kontrol over hjulene under kraftige påvirkninger. Bagtil er her nyt multilink-ophæng med komponenter i aluminium.

Mustang når de amerikanske forhandlere sidst på året, men der er lange udsigter til eventuelle danske købere. De første 500 biler til Europa blev udsolgt på få minutter, så bestiller du én i dag, får du den ikke før foråret 2016.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...