Biltest af Ford Mondeo 3,0 V6 Ghia 5-d
Biltest af Ford Mondeo 3,0 V6 Ghia 5-d© bilmagasinet.dk

Ford-værksteder vil være billigst

Nyt fremstød skal overbevise kunderne om, at mærkeværksteder ikke behøver være den dyre løsning

27. september 2010 af Autoupdate


Kan det nærliggende lille værksted tilbyde reparationen af din Ford billigere end hos os? Jamen, så sætter vi da bare prisen tilsvarende ned. Nogenlunde sådan skulle den nye prissikringskampagne, som Ford netop har iværksat under sloganet ”Din bil - men vores baby”, lyde.

"Med kampagnen vil vi gøre op med myten om, at autoriseret service er uforholdsmæssig dyr," forklarer marketingchef Helle Mathiasen Dam fra Ford Motor Company A/S. "Uanset hvordan man vender og drejer tingene, så er der altså forskel på autoriseret og uautoriseret service. Vores mekanikere er specialister i Ford og Ford teknologi. De råder over alle specialværktøjer og har en viden, som i sidste ende er Ford-ejerens bedste garanti for korrekt udført arbejde."

Debatten for og imod mærkeværksteder kontra de frie værksteder, hvad enten de er organiserede eller ej, sker ikke kun i Danmark. Derfor har Ford Europa iværksat fremstødet på hele kontinentet. Det sker ifølge Ford selv for bl.a. at gøre service - og ikke mindst kundernes oplevelse af service - til et centralt omdrejningspunkt for hele virksomheden.

Uoriginale reservedele
"Men det handler i lige så høj grad om, at vi gerne vil give alle Ford-ejere de fordele og den tryghed, der følger med autoriseret service. Det er ikke kun et spørgsmål om garanti og gensalgsværdi, men også om sikkerhed. Vi ved for eksempel, at mange af de uautoriserede værksteder benytter uoriginale reservedele. Det behøver ikke nødvendigvis at være noget skidt. Men man skal tænke på, at alle komponenter i en Ford er gennemtestet på kryds og tværs og over lang tid. Det er sjældent tilfældet med uoriginale reservedele," understreger Helle Mathiasen Dam.

I kølvandet på kampagnefremstødet viste det netop afsluttede årsmøde hos CAD - Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark - at der er bred enighed om at indføre en generel garantiordning, som man kender det indenfor andre brancher à la Byg Garanti. En sådan aftale vil dog også omfatte de organiserede frie værksteder.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...