Ford F150 EV prototype
Ford F150 EV prototype© Automedia

Nu står verden ikke længere: Ford tester eldrevet F150

Automedia's spionfotograf fanger prototypen til den første eldrevne Ford pickup for første gang

7. februar 2019 af Steen Bachmann


Den 16. januar oplyste Ford President of Global Markets, Jim Farley, til en gruppe investorer, at Ford arbejder på at udvikle en batteridrevet udgave af mærkets mest solgte model, pickuppen F150. Nu har Automedia fanget prototypen med et kamera. 

Designet af F150 EV er ikke afsløret

Det lykkedes fotografen at skyde et par enkelte skud af en tilsyndeladende standard F150, der arbejder som test mule (rullende testbænk) med den nye drivline. Designet af den endelige F150 EV er ikke kendt, men den får sandsynligvis en helt tildækket front og flere aerodynamiske ændringer for at sænke vindmodstanden.

Ford F150 EV prototype
Ford F150 EV prototype© Automedia

Prototypen holder til opladning med et eksternt ladekabel via en ladeport placeret i den forreste kofanger. Denne placering er usandsynlig i en serieproduceret udgave, skriver Automedia. 

Falsk afgangsrør

Det noteres også, at kabinen er placeret højere end på en almindelig F150 på grund af batteriet i bunden. Der er et afgangrør bag det ene baghjul, men det er tilsyneladende falsk og har til hensigt at forvirre spionfotografer. 

Ford oplyser intet om batteriets størrelse, kapacitet eller ydelse, lige som det iøvrigt også er tilfældet for Tesla's tilsvarende pickup, der har været under udvikling i årevis. 

Ford F-series, der består af F150, F250 og F350, blev solgt i mere end 900.000 eksemplarer i 2018 alene i USA. F150 fås aktuelt med V6- og V8-benzinmotorer, og en V6-dieselmotor.

Ford F150 EV
Ford F150 EV© Automedia

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...