2018 Ford EcoSport
2018 Ford EcoSport

Ford tager alligevel lille SUV til Danmark

Fords konkurrent til Renault Captur hedder EcoSport. Den kommer til Danmark i 2018

21. september 2017 af Mikkel Thomsager
2018 Ford EcoSport
© Ford

Ford har besluttet at tage den lille SUV EcoSport på det danske program. Den bliver lanceret i begyndelsen af 2018. EcoSport er en direkte konkurrent den klasse, som blev etableret af Renault Captur.

Den nuværende EcoSport blev lanceret i 2014 som en verdensbil, der primært er tiltænkt tredje verdenslande med produktion i Brasilien, Kina, Thailand og Rusland. Den blev også solgt i Europa, men ikke i Danmark, hvor den danske importør meddelte, at den ville blive for dyr.

Markedet for små SUV'er er imidlertid stærkt stigende, hvilket har fået Ford på andre tanker.

På biludstillingen i Frankfurt i denne uge præsenterede Ford en let revideret EcoSport, som nu også skal produceres på Ford's fabrik i Rumænien med henblik på større udbredelse i Europa, og altså også Danmark.

2018 Ford EcoSport interior
© Ford

EcoSport bygger på den gamle Ford Fiesta-platform. Et kort kig i bilen på biludstillingen i Frankfurt antyder, at pladsen på bagsædet er beskeden i forhold til konkurrenterne og at førerpladsen er domineret af sort plastik

I størrelse og karakter placerer modellen sig i centrum af klassen, som efter Renault Captur i 2013 blev fulgt op af Peugeot 2008 året efter. 

Men en stribe konkurrenter er på trapperne. Det gælder Opel Crossland X, Citroën C3 Aircross, Hyundai Kona og Kia Stonic med flere. Deres priser starter ved 180.000 kr. 

Ford ved endnu intet om priser eller udstyr, men skriver, at EcoSport introduceres i 1. kvartal af 2018.

2018 Ford EcoSport
© Ford

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...