Ford F150 Lightning fabrik rouge

Ford Rouge-fabrikken i Michigan skal producere 150.000 eksemplarer af F150 Lightning i 2022.

© Ford

Ford skruer op for produktionen af eldrevet pickup: Amerikanske købere vil have den

Forud for de første leveringer har Ford besluttet at fordoble produktionen af den F150 Lightning, som amerikanerne i øjeblikket bestiller i massevis

7. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Ford skruer op for F150 Lightning

Ford var de første, der blev leveringsklare med en elektrisk pickup-truck på det amerikanske marked: De ankom før konkurrenter som Tesla Cybertruck og Rivian RT-1. At USA's mest populære biltype, en pickup, sælger godt, overrasker ingen. 

Men præcis hvor godt den sælger overrasker alligevel Ford, der næsten fordobler produktionstallene som reaktion.

"Med næsten 200.000 reservationer er vores hold nødt til at arbejde hårdt og kreativt på at få så mange F150 Lightning ud til vores kunder som muligt," siger Kumar Galhotra, højstående hos Ford i USA, i en pressemeddelelse. 

F150 har pt. ikke kurs mod den europæiske kyst, og de 200.000 reservationer er udelukkende foretaget af nordamerikanske kunder. På nuværende tidspunkt, strækker leveringstiderne sig helt ind i 2023.

Ford F150 Lightning fabrik rouge

200.000 reserveringer er lagt på F150 Lightning - nogle af disse kan dog i værste fald først blive leveret i 2023.

© Ford

Producerer Mustang Mach-E tredobbelt

Ford ser også, at den nye, elektriske Mustang er populær. For at sørge for, at de kan imødekomme så mange bestillinger som muligt, har Ford ifølge autoblog.com omdirigeret produktionen af de kommende el-varianter af Lincoln Aviator og Ford Explorer til produktionen af Mach-E.

Det har resulteret i, at de to el-SUV'er skubbes med 18 måneder. Mere centralt, har det også resulteret i at Mustang Mach-E nu er godt på vej mod tredoblet produktionskapacitet. Præcis hvad det betyder for de danske leveringstider er ikke til at sige.

Ford F150 lightning camping vogn træk

Ford F150 Lightning blev lanceret i maj, 2021. Den kommer ikke til Danmark: I stedet får vi en V6-motoriseret Ford Ranger, uden skyggen af en elmotor.

© Ford Danmark

Hvorfor kommer F150 ikke til Danmark?

Rent afgiftsmæssigt ligger F150 Lightning lunt i Danmark. Historisk har det været svært at komme i nærheden af de store ladbiler på grund af vægt, størrelse og CO2-udledning. 

F150 Lightning koster i basisudgaven det, der svarer til 260.000 kr. fra en amerikansk Ford-forhandler. Den har et CO-udslip på 0 g/km, hvilket vil placere den langt inde i den kategori af biler i Danmark, der er afgiftsfri – også når man lægger told og moms til. 

En pris fra 500.000 kr. som personbil i Danmark vil ikke være urealistisk.

Én af forklaringerne kan være, at markedet for pickups bare ikke er stort nok i Europa. En anden kan være, at bilen vil skulle udvikles i en ny version, der opfylder en række andre krav, herunder blandt andet til det elektriske system. 

Faktum er under alle omstændigheder, at Ford's nye pickup i Danmark hedder Ranger, og at den er ren diesel - måske endda med samme enhed, som den amerikanske F150.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...