Off-road-kursus Ford Roadeo off-roadeo
© Bronco

Ford siger "undskyld" med gavekort og offroad-skole

Ford udviser god stil og inviterer fremtidige Bronco-ejere på offroad-kursus i noget af USA's mest anerkendte terræn, mens bilen ikke kan leveres.

4. juni 2021 af Frederik Hauschildt

Offroad-kursus med Ford Bronco

Bor du i USA, og er du forudbestiller af en Ford Bronco, eller Ford Bronco Sport, (hvis det er Badlands eller First Edition!) så kan du godt risikere at vente længe. Leveringen af Ford Bronco er nemlig udskudt på ubestemt tid. For at sige undskyld til køberne, inviterer Ford i USA på et offroad-kursus på én af i alt fire forskellige såkaldte 'Off-roadeo'-skoler i USA. Banerne ligger i Austin i Texas, Mt. Potosi i Nevada, Moab i Utah (Ja, den Moab) og et ukendt sted i Nordøst-USA.

Undervisningen er planlagt, så den allerbedst afspejler alt det, Ford Bronco ifølge Ford kan. Ruterne løber over specifikke, offroad-egnede områder, og underviserne er også med baggrund inden for professionel offroadkørsel.

Off-road-kursus Ford Roadeo off-roadeo
© Ford

Gør dig klar til offroad

Ford siger, at de på modeller med ekstraudstyr, også underviser i brugen af dette. Det betyder, at du skal køre i situationer, hvor du rent faktisk kan udnytte den deaktiverbare krængningsstabilisator eller det navigationssystem, der også fungerer, når du løber tør for vej.

Den første del af kurset tager 90 minutter, og fungerer som en introduktion til bilen. Derefter kan du vælge mellem ture på to eller fire timer, afhængigt af ambitions- og kompetenceniveau. Her undervises du også i det, Ford kalder 'offroad-etikette'. Du lærer, hvordan du trækker en kammerat (eller dig selv!) fri med spil, reb eller donkraft, og formegentlig også, hvordan du undgår at sidde fast.

Off-road-kursus Ford Roadeo off-roadeo
© Ford

Gavekort til andre Ford-aktiviteter

Ford må virkelig have det skidt over ikke at levere bilerne til tiden, for med i tilbuddet er også et gavekort på ca. 1.500 kr., der gælder på Off-Roadeo-skolen. Pengene kan enten bruges på merchandise eller udstyr fra Off-Roadeo, på at medbringe en kammerat på turen, eller på en alternativ aktivitet undervejs ruten, såsom mountainbiking, kayaking eller rafting.

Det, du selv skal betale for, er transport til og fra anlægget, og overnatning under opholdet. Du kan vælge at overnatte på Off-Roadeo-skolen eller et andet sted i nærheden.

Bronco Off-Roadeos første sted åbner i Austin, Texas den 28. juni, hvorefter de tre øvrige steder åbner i løbet af året.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...