Ford Mustang Mach 1 2021 blå bagende hvid sportsvogn forende front V8 retro moderne

Ny Ford Mustang Mach 1 giver os det bedste fra de gode gamle dage

Er du træt af downsizing, hybridteknologi og CO2-kvoter? Så er den nye Ford Mustang Mach 1 med fuldfed V8'er noget for dig.

24. juni 2020 af Frederik T. Frey

Sig "hi' there" til Ford Mustang Mach 1

Hvad skal en amerikansk sportsvogn som minimum have? Ja, det er rigtigt – en V8-motor... altså på nær hvis der er tale om en Dodge Viper, så kræver det yderligere to cylindre, før opskriften er på plads. Og faktisk er det ikke kun sportsvogne, der har godt af en V8'er – det har de fleste US-biler.

Ford Mustang har gennem årene været udsat for mange skift og mange motorer. I den seneste og nuværende generation er det muligt at få den ærkeamerikanske baghjulstrækker med en 4-cylindret turbomotor og 10-trins automatgearkasse. Fagre nye verden må man sige.

Ford Mustang Mach 1 2021 blå bagende hvid sportsvogn forende front V8

Billedet mangler bare en rød Ford Mustang Mach 1 for at rumme farverne i det amerikanske flag.

Ford Mustang Mach 1 har mere power end "Bullitt"

Ford-fabrikken har imidlertid ikke glemt, hvad kerneværdien i Mustang-modellen er, og derfor lancerer de nu en specialvariant med fuldfed V8-motor samt detaljer fra andre kult-Mustang'er.

Mustang-variantprogrammet er omfattende – selv om mange af de hårdtpumpede "Yankee'r" ikke officielt importeres til Danmark. Den nye Mach 1 træder ind i Ford-familien lige under GT500- og GT350-varianterne med Shelby-oktan i benzinslangerne. Udmeldingen fra amerikanerne er, at Mustang Mach 1 yder 480 hk fra en 5-liters V8, mens en almindelig V8-Mustang præsterer 450 hk og en Mustang "Bullitt" 460 hk. Ingen af de tre sidstnævnte Mustang'er bruger i øvrigt turbo, kompressor eller hybridteknologi.

Ford Mustang Mach 1 2021 rød hvid sportsvogn forende front V8

Hurtigt: Hvilken Ford Mustang vælger du – ny eller gammel?

Mekanik fra Ford Mustang Shelby

Bestilles en Mach 1 i dag, bliver den leveret med en 6-trins manuel gearkasse, der udlånes fra den heftige Shelby GT350. Gearkassen har et automatisk mellemgassystem, der sørger for at få motorens omdrejninger tilpasset ved nedgearinger. Selve gearknoppen er en hvid kugle i stil med den fra et billardspil – ligesom i "Bullitt"-varianten. Som ekstraudstyr er det muligt at vælge en 10-trins automatgearkasse. 

Ford Mustang Mach 1 2021 rød hvid sportsvogn forende front V8 alufælge

Ford Mustang Mach 1 i årgang 2021 (ja, amerikanerne kigger altid fremad i kalenderen) yder 480 hk fra en 5-liters V8-motor uden ladetryk.

Oliekøling som på Ford Mustang Shelby GT500 

I motorrum og undervogn er der også lånt hos storebror, Shelby GT350. Indsugningsmanifolden og motoroliekøler er i Mach 1 identisk med GT350'erens. Bøsninger i undervognen er ligeledes skiftet til en hårdere type.

Højere oppe i Ford Mustang-hierarkiet står Shelby GT500 med 760 hk – også den får Mach 1 lov at låne stumper af. Systemet til kølingen af olien i bagtøjet kommer qua GT500, ligesom diffuseren på bilens hæk har sin oprindelse i over-Shelby'en. Udstødningen er vokset til 4,5 tommer på Mach 1, og adaptive dæmpere med magnetiskladet væske er standard.

Ford Mustang Mach 1 2021 rød hvid sportsvogn forende front V8 kabine interiør lædersæder

Et "lyspunkt" i den ellers dunkle kabine er gearknoppen, der ligner en hvid billardkugle.

Få nu Ford Mustang Mach 1 til DK!

I snuden har Ford Mustang Mach 1 fået ekstra kølekanaler – der udover at lede luft til nedbringelse af olietemperaturen også bidrager til designet. I forkofangeren sidder to indsugningskanaler hentet fra GT350. Førersidens kanal er til V8'eren på fem liter, mens passagersidens indsugning tager sig af gearkasse-køling.

I kølergitteret er der også blevet plads til to nye, runde indsugnings-åbninger, der får et ekstra olmt udtryk frem på amerikaneres ansigt. 

Der er endnu intet officielt om en dansk lancering – men vi håber, at Mustang Mach 1 vil gøre det øvrige Mustang-program selskab i Danmark, hvor der pt. både er lukket coupé, åben cabriolet og "Bullitt"-variant på programmet.

Ford Mustang Mach 1 2021 rød hvid blå sportsvogn forende front V8 racerbane

Trip, trap, træsko. Ford Mustang Mach 1 i 2021-look tager sig godt ud i selskab med et par ældre slægtninge.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...