Ford lancerer lettet kulfiberudgave af Ford GT

Ford GT Carbon er en ny specialmodel af Ford GT. Takket være kulfiber og en generel slankekur har den tabt nogle af sine overflødige kg.

30. oktober 2018 af Mathias Brandt

Beskedne 18 kg 

Den nye specialudgave har smidt omkring 18 kg overflødigt fedt takket være en række letvægtsoptimeringer, der indbefatter kulfiberhjul, titaniumudstødning, titaniumhjulmøtrikker og en bagende lavet af polykarbonat med ekstra udluftning.

Fords ingeniører har også været igang med at prioritere hvilke komfort-features kunne undværes. Du kan dog stadig nyde aircondition, radio og det Ford kalder SYNC 3, der oversat til dansk betyder en skærm der kan kobles til din mobil og vise navigation og spille musik.

Ford GT Carbon har, som navnet antyder, brugt mere kulfiber og har flere synlige kulfiberdetaljer end den almindelige GT.

Mere kulfiber

Ydersiden er beklædt med to kulfiberstriber med tilhørende A-søjler, underpaneler og skinnende kulfiberhjul. Indvendigt er specialudgaven udstyret med matte komponenter i kulfiber, herunder karme og midterkonsol, der giver det mest synlige kulfiber-look i Ford GT’s historie.

Ejere kan vælge mellem fire valgfri kontrastfarver – sølv, orange, rød eller blå – til spejlhuse, midterstriber og bremsekalibre. Carbon-serien har også et unikt sædemønster med sølvsyninger, der går igen på rattet, som også kommer med blanke gearskift og et unikt emblem på instrumentpanelet.

”Ford GT Competition-modellen appellerer til hårdkogte motorsportsentusiaster, men vi oplevede også kunder, der efterspurgte mere synlige kulfiberdetaljer. Derfor har vi udviklet den særskilte Carbon-serie.” siger Lance Mosley, marketingchef hos Ford Performance.

Samme motor som en almindelig Ford GT

Motoren har Ford ikke gjort noget ved. Det er stadig den hårdpumpede 3,5-liters V6-ecoboostmotor, der yder 656 hk. Ford har ikke meldt noget om hvorvidt den lille vægtbesparelse har gjort noget ved 0-100-tiden og topfarten. Men mon ikke, at de 2,9 sek. fra 0-100 km/t i en standard Ford GT er nok.

Godkendte ansøgere kan bestille den nye Ford GT Carbon fra dags dato.

Derudover har Ford udvidet det generelle ansøgningsvindue fra den 8. november, hvor potentielle ejere kan indsende deres ansøgninger på www.FordGT.com 30 dage frem.

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...