Ny tyverisikring hos ford snyder skræmmer tyve


© Søren Juul/Collage

Ford har vild plan for at snyde biltyve

I vaskeægte Alene Hjemme-stil vil Ford forsøge at skræmme tyve bort, blandt andet ved hjælp af en højtaler og ejerens eget ansigt.

21. februar 2023 af Frederik Hauschildt

Ford vil forsøge med en ny tyverisikring, der helt lavpraktisk skal forsøge at skræmme tyven væk, når vedkomne forsøger at bryde ind i din bil. Ford har taget patent på et system som projekterer et slags hologram af førerens eget ansigt op på ruderne, så det synes, at bilen er i brug – og derved forhåbentligt snyde tyven til at løbe bort!

Ford har tilmed planer om et indbygget sæt højtalere i systemet, så man på forhånd kan indtale en stemmebesked, der pænt (eller mindre pænt!) beder den ubudne gæst gå hjem. Systemet kunne potentielt lande i Ford's kommende elbiler, som du kan læse mere om her.

Ny tyverisikring hos for snyder skræmmer tyve
© Ford // USPTO

Ford vurderer selv, om der er en tyv på vej

Et udvendigt kamerasystem skal stå for at identificere eventuelle indbrudstyve. Man vil kunne tilføje venner og familie som undtagelser, og Ford vil også selv kunne skelne mellem tyve, og tilfældige forbipasserende – det vurderer de blandt andet ved at overveje tid på dagen og måden hvorpå vedkomne går.

Patenten indeholder også et punkt, hvor der står, at bilen tager et billede af den tilnærmende 'tyv', og opbevarer det i bilens database. Hvis du selv vil læse om patenten, kan du finde hele teksten her.

Ny tyverisikring hos for snyder skræmmer tyve
© Ford // USPTO

Kan låse tyve ude og passe på passagerer

Helt konkret så sætter dét, at en potentiel tyv nærmer sig, gang i en række processer. Først låses dørene, og kørelys tændes. Det bør være nok til, at en eventuel tyv tænker "ellers tak," men hvis en stædig type alligevel fortsætter, sættes anden forsvarsrække i værk.

Det er her, at ejerens projektion vises på vinduet, og hvor eventuelle optagede lydbeskeder kan spilles gennem et sæt højtalere. Planerne, som CarBuzz har fundet hos Patent & Tradesmark Office i USA, fortæller også om et samtalesystem, som betyder at passagerer og folk, der står ude foran bilen, kan føre en samtale – på samme måde som ringklokken i en lejlighed.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...