Ford Focus stationcar 2010
Ford Focus stationcar 2010© bilmagasinet.dk

Ford fyrer den af

Var til Ford-pressemøde mandag

2. marts 2010 af Mikkel Thomsager

Jeg er til den store, internationale biludstilling i Genève. Den åbner fredag, men der er pressedage tirsdag og onsdag, og mandag aften var jeg til et før-udstillings-arrangement. Tidligere havde alle de store bilproducenter events i dagene før selve udstillingen, men på grund af krisen i bilbranchen skæres der, hvor man kan.

Det var Ford, der fyrede den af. Ford-arranmentet havde Focus i centrum. Den havde premiere på biludstillingen i Detroit i januar, men i Genève står en ny stationcar-version. Dermed dækker Focus-teknikken nu over en hatchback, en sedan, en stationcar og de to MPV-modeller, C-max og Grand C-max, som også er vist tidligere.

I modsætning til tidligere er den nye Focus en verdensbil, som skal produceres og sælges over hele verden. Stationcarversionen er dog stort set forbeholdt Europa, hvor især Italien og Tyskland er glade for stationcars.

Den nye Focus stationcar ligner mest af alt en lille Ford Mondeo, og det er ikke se skidt endda. I det hele taget ser det nye Ford line-up rigtig godt ud.

På pressekonferencen blev det også offentliggjort, at Ford lancerer to elbiler; varebilen Transit Connect Electric, der introduceres i 2011, og Ford Focus Electric i 2012. Tre andre modeller - to benzin hybrid-elektriske og en ”plug-in” hybrid - bliver introduceret i 2013.

Derrick Kuzak, Fords leder for global produktudvikling, fortæller, strategien både inkluderer hybrid-, plugin-hybrid- og batteridrevne elektriske bilmodeller for at kunne dække kundernes forskellige behov bedst muligt.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...