© bilmagasinet.dk

Danske priser på Ford's Golf GTI-konkurrent - Focus ST

Ford Focus ST har en mission, og det er at kapre kunder fra VW Golf GTI. Nu har Ford lanceret danske priser på den underholdende ST

16. juni 2019 af Mikkel Thomsager

Hidtil kraftigste Ford Focus i den nye version er klar til sommer.

ST er model-betegnelsen, og den fås både som hatchback og stationcar, og giver 280 hk og masser af sporty attitude blandt andet via nye elektroniske assistance-systemer.

ST-udgaven af Ford Focus har været på programmet siden den første Ford Focus, der kom i 1998. ST-udgaven var dog først klar i 2002.

Siden er det blevet til fire versioner af ST-udgaven, der placerer sig mellem de kraftigste versioner af basis-modellen og den voldsomme, 4-hjulstrukne RS-version.

Ford har således allerede en ganske underholdende Focus ST-Line, der fås i kombination med flere forskellige motorer. Men den rigtige ST-udgave – altså uden ”Line”, stiller med næsten 100 hk mere, end den hidtil kraftigste Focus, som er den 1,5 liters på 182 hk.


Dansk pris på Ford Focus ST

Når den fjerde generation af Ford Focus ST introduceres i løbet af sommeren, kommer alle karrosseri- og motorudgaver i to udstyrsniveauer, som repræsenterer noget af det mest omfattende, man møder i klassen. Focus ST2 er komplet udstyret, men med Focus ST3 får man endnu mere udstyr, som giver både design og køreegenskaber et pift.

Focus ST2 kommer med:

 • 18” alufælge
 • SYNC 3-infotainmentsystem med 8” skærm
 • Navigation,
 • Sportssæder med dellæder
 • 2-zoners automatisk klimaanlæg
 • Fartpilot
 • Samt en lang række sikkerhedssystemer

Priser på Ford Focus ST2

Focus ST2 2,3 EcoBoost M6 HB – pris fra 474.225 kr.

Focus ST2 2,3 EcoBoost M6 St.car – pris fra 486.430 kr.

Focus ST2 2,0 EcoBlue M6 HB – pris fra 446.230 kr.

Focus ST2 2,0 EcoBlue M6 St.car – pris fra 458.435 kr.

Få mere udstyr i Focus ST

Vælger man at opgradere til Focus ST3, får du lidt ekstra standardudstyr i forhold til Focus ST2:

 • 19” alufælge
 • Fuld-LED-forlygter
 • Bakkamera 
 • Røde bremsekalibre 
 • Recaro-sportssæder med læder og indlæg af ruskind.

I løbet af oktober vil den nye Focus ST med 2,3-liters EcoBoost-benzinmotor kunne leveres med en 7-trins automatgearkasse. Priserne er endnu ikke helt på plads, men Ford regner med at kunne tilbyde den automatiske gearkasse til omkring 20.000 kr. i merpris i forhold til manuelt gear.

Priser på Ford Focus ST3

Focus ST3 2,3 EcoBoost M6 HB – pris fra 503.040 kr.

Focus ST3 2,3 EcoBoost M6 St.car – pris fra 486.430 kr.

Focus ST3 2,0 EcoBlue M6 HB – pris fra 515.250 kr.

Focus ST3 2,0 EcoBlue M6 St.car – pris fra 487.255 kr.

Også som diesel

Den nye Focus ST benytter en revideret udgave af den kendte 4-cylindrede, 2,3 liters motor, som også bruges i Ford Mustang og flere andre steder. I forhold til den gamle ST er effekten hævet fra 250 til 280 hk, hvilket angiveligt sænker accelerationstiden fra 0-100 km/t fra 6,5 til under 6 sekunder.

Focus ST fås også i den hidtil kraftigste diesel-version nu med 190 hk

Den reviderede motor har fået twinscroll turbo, som giver hurtigere respons fra turboen, og et bypass system, som holder turbo’en i omdrejninger, selv når speederen slippes. Det skal sikre hurtigere respons.

Motoren giver automatisk mellemgas med nedgearing i forbindelse med den 6-trins manuelle gearkasse, men ST fås også med en ny 7-trins automatgearkasse, som er tilpasset sporty kørsel.

Aktiv undervogn

Det kan man så yderligere skærpe med et ny kørestil-vælger, hvor det mest ekstreme program dog kun følger med, hvis man tilvælger Performance-pakke.

Kørestilvælgeren er en mulighed som følger af en ny adaptiv undervogn, hvor affjedringen også tilpasser sig automatisk efter kørestilen. Nyt er også et elektronisk spærredifferentiale til de trækkende forhjul.

Med ST-udgaven følger også et skarpere styretøj, som er identisk med det som allerede findes på Focus ST-Line, sænket karrosseri med revideret opsætning af undervognen, og større kraftigere bremser.


Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...