Har du drømt om Ford Focus Speedster? Måske ikke, men nu findes den!

Ford Focus 4 Speedster er navnet på en spøjs skabning, som er kommet til verden af en flok gale russere, der tydeligvis har fået et vodka-shot for meget.

17. juni 2020 af Frederik T. Frey

ST, RS, Vignale og Active. Tja, Ford Focus har gennem tiderne kunnet fås med mange forskellige "efternavne", der alle er fortolkninger af den populære familiebil fra Ford. Og mens der fortsat er usikkerhed om, hvorvidt der kommer en RS-variant af den nuværende generation, er der spændende nyt fra "Østfronten".

Godt nyt er måske en overdrivelse – måske vi skal formulere det som "spændende nyt". Firmaet "Ford-Market", der har hovedsæde i den russiske storby St. Peterborg, står for en af de mest omfattende ombygninger af en Ford Focus – nogensinde...

Ford Focus 4 Speedster værksted sort forfra nat åben cabriolet convertible forende profil ombygning

Ombygningen til Ford Focus 4 Speedster er omfattende.

© Foto: The Drive

Ford Focus Mk. III mikses med Mk. IV

Ford Focus 4 Speedster, som skabningen fra Ford-Market hedder, starter sit liv som en 5-dørs Ford Focus af tredje generation, der var i produktion fra 2011 til 2018. Mekanisk har bilen en 2-liters, 4-cylindret benzinmotor og automatgear. Herfra splittes bilen ad, og der monteres flere nye pladedele fra den nuværende fjerde generation af Ford Focus. Det russiske mandskab oplyser, at den mekaniske pakke "tunes" – men hvad det præcist dækker over, er uvist. 

Ford Focus IV Hatchback ST Line Vignale Front Forende Blå Forfra

Sådan ser en almindelig Ford Focus ud – naturligvis er det alt for kedeligt ifølge russisk smag.

Ford Focus 4 Speedster har ingen døre

Herfra bliver der for alvor gået til makronerne. Væk med forruden, væk med døre der kan åbnes og for at få designet til at fungere, rykkes selve kabinen 50 centimeter bagud. Den nu strømlinede Ford Focus er glat som et suttet bolche, og bilens side er helt fri for obstruerende linjer – til gengæld må du hoppe ind i bilen, da dørene er forsvundet.  

Ford Focus 4 Speedster gul forfra nat åben cabriolet convertible forende profil

Uden at kende detaljerne, vover vi påstanden, at Ford-Market har sænket Ford Focus 4 Speedster betydeligt.

© Foto: The Drive

Bil Magasinet håber på ny Ford Focus RS.

Her på Bil Magasinets redaktion, har vi endnu ikke besluttet os for, om vi er fans af den russiske Ford Focus 4 Speedster eller ej. Mest af alt håber vi nok, at Ford selv vil kaste sig ud i fabriksbyggede varianter og versioner af deres biler – og kunne Ford-fabrikken venligst starte med at udtænke en Focus RS anno 2020, skal der ikke lyde klager herfra.

Indtil da kan vi grine lidt over denne Focus Speedster, og husk da også lige at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag, så du hver måned får de fedeste bilnyheder!

Ford Focus 4 Speedster gul forfra nat åben cabriolet convertible forende

Ford Focus 4 Speedster er en sammensmeltning af Mk. III, Mk. IV og håndbyggede stumper.

© Foto: The Drive

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...