Halløj, hippie-musiker! Væk fra den bil, eller vi finder stripsene frem...© bilmagasinet.dk

Ford Focus 1,6 TDCi Econetic st.car

Du ved, du ligner en panser, når civile politifolk blinker venligt med lygterne

19. juli 2010 af Steen Bachmann


Færdselspolitiet på Sjælland må have fået en hvid Focus stationcar for nylig. Da jeg kørte sydpå ad motorvejen ud af København, trak en hvid, 5-dørs Focus ind foran, dappede bremsen som venlig chikane og hilste hjerteligt, da vi kørte forbi. Der sad en enlig mand i 30’erne med politiskilt på skulderen og så forbløffet ud, da han så, at det ikke var kolleger, men to vildt fremmede.

Han er ikke den første, der tog mig og min genbo for politifolk i den hvide stationcar.

Med en 0-100 km/t-tid på 11,1 sek. er den hvide Focus for langsom til at gøre tjeneste i politi­korpset, men pointen er også en helt anden: Med 99 g/km har Focus Econetic et af de laveste CO2-udslip i en Ford nogensinde.

Motoren er en 1,6-liters commonraildiesel med automatisk start/stop-funktion. Via et nyt intelligent system anvendes generatoren kun til at lade batteriet op ved påløb og nedbremsninger.

Undervognen er sænket 10 mm, og her er ­lavere vind- og ­rullemodstand, og mellem ­speedometer og o-tæller viser et lille display, hvornår du skal skifte gear (ved laaave omdrejninger).

Køreglæde og fornøjelse ved selve det at køre bil får du ikke med, men et snit på næsten 20 km/l i testugen imponerer.

Overvej at tage Focus i en anden farve: Da jeg parkerede i Kronprinsessegade ved Christiania på grund af et ærinde, småløb fodgængerne væk. Det er ­panserne!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...