Aggressiv front
Aggressiv front© bilmagasinet.dk

Ford-fader får sær-Mustang

Manden bag Mustang, Lee Iacocca, står bag specialbil, der bygges i 45 eksemplarer.

23. juni 2009 af Carsten Nymann

Jo, det er sandt, at der næsten dukker en ny tunet eller stylet Ford Mustang op hver uge, men seneste fortolkning af den amerikanske muskelbil er alligevel et kig værd.

Den nye Mustang med det tungebrækkende tilnavn, 2009 1/2 Iacocca 45th Anniversary Edition Ford Mustang, er nemlig udtænkt af selveste Mr. Mustang, Lee Iacocca.

For 45 år siden var den forhenværende Ford-topchef en af hovedkræfterne bag den allerførste Mustang, og det var også Iacocca, der besluttede at hyre Carroll Shelby til at bygge de særligt heftige versioner af Mustang.

Iacocca's egen Mustang har en unik fastback-karrosse formgivet af en herre ved navn Michael Leone og bygget af Gaffoglio Family Metalcrafters.

Især frontet skiller sig ud ved at være betydeligt mere aggressiv end på en almindelig Mustang, og lygterne er trukket langt tilbage i grillen ikke ulig den oprindelige Dodge Charger.

Også indvendigt er der blevet plads til masser af lir med specialsyede lædersæder, Iacocca-logoer og alu-paneler.

Ford Racing Parts sørger for at der er lidt ekstra spræl i special-ponyen takket være de sædvanlige tilføjelser af luftkøler på indsugningen samt diverse chassisforbedringer.

På ekstraudstyrslisten findes et kompressor-system, der øger ydelsen i den 4,6-liters store V8'er til ca. 400 hk.

Produktionen af Iacocca-Mustangen er begrænset til 45 eksemplarer, som alle sælges fra Galpin Ford i Californien.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...