© bilmagasinet.dk

Ford C-Max 1,6 Ecoboost

23. februar 2012 af Steen Bachmann

Ford C-Max og den lidt større Grand C-Max med skydedøre og plads til  syv personer er noget så sjældent som styreglade familiecontainere. Motorprogrammet er godkendt, men det er først med denne 1,6-liters turbo-benzinmotor med 182 hk, at vi prøver en motor, der er lige så veloplagt som resten af bilen.

Det er ikke, fordi motoren eksploderer i trækkraft, men den giver et rapfodet antrit fra bunden (der er 240 Nm allerede fra 1.600 o/min) og trækker smidigt over et bredt omdrejningsspektrum. Det passer godt til bilens væsen. Vi tog testbilen tur/retur til Nürburgring i Eifelbjergene, hvor den fungerede fint ved 200 km/t i timevis (jo, det er vigtigt at teste den slags, også i en familietrasker).

Der findes en svagere og billigere version af samme 1,6-liters Ecoboost-motor, som har 150 hk men samme drejningsmoment på 270 Nm. Dén kunne også være et hit, og den fås fra 331.050 kr med det lavere Trend-udstyr (topmodellen her fås kun med Titanium-udstyr), men vi har til gode at teste den endnu. Uanset hvilken, du vælger, går du ikke galt i byen med turbotryk på Årets Bil i Danmark.

Er du interesseret i en ny Ford C-Max? Få 3 gode tilbud på den her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...