Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV tre biler støv gul rød sort front

Skal den jyske hede udforskes? – Ford Bronco vender tilbage

Ford Bronco er tilbage for at gøre livet surt for Jeep og Land Rover. Den genfødte offroader kommer som hårdtslående 4x4-familie med tre modeller.

14. juli 2020 af Frederik T. Frey

Har du set videoen ovenfor? Godt!

Så ved du allerede meget af det vigtigste omkring genfødslen af én af Ford's mest ikoniske modeller – offroaderen, Bronco.

Ford Bronco genfødes

Den oprindelige Ford Bronco blev sluppet løs på alverdens sletter, ørkener og sandklitter tilbage i 1965, men siden midten af 1990'erne har der været stille omkring modellen. 

Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV klassiker

Den oprindelige Ford Bronco blev lanceret i 1965.

Ford Bronco har arbejdstøj på

Freden er nu forbi, og med et artilleri af hele tre modeller er amerikanerne klar til at tage 4x4-kampen op mod britiske Land Rover og italiensk/amerikanske Jeep. Ford har pt. flere andre biler med firehjulstræk i modelprogrammet, men Bronco-modellerne har et mere rustikt udtryk, og bilen henvender sig til den hårdføre del af offroad-miljøet... det kan man bl.a. se på muligheden for en kabine, der har gummibelægning på gulvet samt en bundprop, så sand, mudder og andet godt fra naturen kan spules ud og efterfølgende drænes fra fodbrønden. 

Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV vandtæt vaske spule haveslange

Smart hva'? Bronco kan spules med en haveslange i bilens indvendige bund – en aftagelig budprop gør det let at lukke vandet ud igen.

Husk også at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde får du nyheder samt test af de nyeste biler som den første.

Ford Bronco fås med to motorerBronco lanceres i udgangspunktet med valget mellem to motorer – en 4-cylindret og en V6. Begge motorer kan fås med 10-trins automatgear, mens den 2,3-liters 4-cylindrede motor er den eneste, der tilbydes med manuelt gear. Tør vi håbe på, at der med tiden kommer en Ford Bronco Raptor? Ja, det tør vi godt håbe på!

Den nye Ford Bronco blander et retro-inspireret design med moderne teknologier i kabinen, hvor der både er skærme til instrumenteringen og infotainment.

Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV blå profil side

Ford Bronco kommer som 2- og 4-dørs samt i en "Sport"-udgave. Det er muligt at afmontere ruder, tag og døre på nogle af bilerne.

Ford Bronco er et trekløver

Bronco kommer som tre modeller. En 2-dørs og en 4-dørs offroader samt en mere civiliseret bil kaldet Ford Bronco Sport. Den sidstnævnte af de tre har et mere personbilsagtigt udtryk og deler C2-platformen bl.a. med Ford Kuga. De mere rustikke Bronco'er bygges på ramme og har hårdføre trækaksler til firehjulstrækket samt reduktionsgearkasse, differentialer der kan låses, elektronisk styrede krængningsstabilisatorer og moderne teknologi og programmer til at styre herlighederne.

Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV digital kabine interiør

Ford Bronco er skabt til terræn – men kabinen har også moderne og digitale indslag.

"Sasquatch"-pakken er vild

Der er pt. ingen planer om, at Bronco-modellerne lander i Danmark – end ikke Europa. Men vi håber naturligvis at kunne byde alle tre medlemmer af Bronco-familien velkommen på en eller anden vis med tiden.

Som en lille krølle på halen lanceres Ford Bronco med et særligt udstyrsniveau... som er opkaldt efter sagndyret, Bigfoot. Den såkaldte "Sasquatch"-pakke giver bl.a. 17" fælge pakket ind i 35" dæk samt støddæmpere fra Bilstein.

Ford Bronco 2021 offroad 4x4 firehjulstræk terræn SUV ørken tre biler

Bilen til venstre i billedet er Ford Bronco Sport, der står på Ford's C2-platform – ligesom bl.a. Kuga.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...