Ford Fiesta Active orange guld front forende sving køre 2018

Første test: Active får Fiesta til at vokse

Ford udvider Fiesta-serien med en ny crossover-inspireret udgave – Active. Men er der mere nyt end bare plastikskærme og høje fjedre?

18. maj 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?


Ford Fiesta Active slippes løs nær den Sydfranske by, Nice.

Hvad er nyt?

Active bygger på Fiesta...som jo også indgår i navnet. Udgangspunktet er tydeligt, men der er også masser af nyt i den høje hatchback. Sammenlignet med en almindelig Fiesta er der naturligvis off road-detaljer, som springer i øjnene. De tæller bl.a. nye kofangere, tagrælinger, en ny grill samt, de for SUV-stilen så vigtige, skærmkanter i en plastik-finish i kontrastfarve til resten af den hævede karrosse.

Active er ikke et udstyrsniveau men en underserie af Fiesta komplet med motorudvalg, egne udstyrsniveauer og mekaniske forskelle fra den almindelige Fiesta. Ford Fiesta Active's karrosse er 22 mm højere end dens mere jordnære udgangspunkt. I det tal er skjult, at frihøjden er øget med 18 mm til en højde på 15,2 cm. Fjedrene er nye, mens støddæmperne har fået en hydraulisk "stopklods", der skal nedsætte ubehagelige stød, hvis energi kan sendes i rekyl. Sporvidden er samtidig øget ti mm ved både for- og bagakslen for at give den lidt høje og smalle bil en smule balance og tyngde i regnskabet.

En anden stor nyhed i Active er et køreprogramsystem. I den høje hatchback er der tre programmer – Normal, Eco og det crossover-inspirerede Slippery, der bedst kan oversættes til et program beregnet til kørsel i glat føre.

Ford Fiesta Active orange guld bagfra bagende sving køre 2018

Ford Fiesta Active har priser, der begynder ved 182.480 kr.

Hvem er konkurrenterne?

Crossovers og små SUV'er en voksende klasse, men indtil videre findes der ikke en alltrack-version af VW Polo, en Seat Ibiza til off road-kørsel eller en Skoda Fabia Scout – men ingen siger, at de ikke er på vej. Indtil da kan man med lidt vilje betragte Citroën C3 Aircross, Kia Stonic og andre små SUV'er/crossovers som rivaler.

Hvornår lanceres den?

Ford Fiesta Active er flere steder klar hos de danske forhandlere, og priserne begynder ved 182.480 kr. for en bil med 100 benzin-hestekræfter med bl.a. 17” alufælge, varme i forruden, en trykfølsom skærm med SYNC 3-systemet, sæder med sportsbetræk samt læder på rat, gearstang og håndbremse.

Ford Fiesta Active orange guld kabine interiør læderrat køre 2018

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...