Faceliftet Ford Fiesta
Ford har netop afsløret den faceliftede Ford Fiesta. Det er sjældent, at en bilfabrikant tager udtrykket så bogstaveligt, for den største ændring er et helt nyt ansigt, hvor logoet er migreret fra motorhjelmen og ned på grillen.

Ford Fiesta er kun hybrid
Den almindelige Fiesta får desuden to nye farvemuligheder - Boundless Blue og Beautiful Berry - og syv(!) nye forskellige fælgdesign at vælge i mellem.
Faceliftet er også et endegyldigt farvel til Fiesta uden hybrid-teknologi. 1,0’eren med 100 hk udgår, og udover ST vil du fremover kunne få din Fiesta med 125 hk eller 155 hk. Begge kan fås med en 6-trins manuel gearkasse, og du kan også kombinere 125 hestes-versionen med en 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse.
Fiesta kan fremover også fås med LED-forlygter og mulighed for Matrix-teknologi, der automatisk undgår at blænde modkørende og fodgængere.
Den nye Fiesta lander i Danmark næste år.
Læs også: Test af Ford Puma ST.

Fiesta kan nu også fås med en 12,3" infotainmentskærm.
© FordTest af Ford Fiesta
Den nuværende generation stammer fra 2017 og har netop fået et mikroskopisk ansigtsløft, der giver den en større torskemund i fronten, nye forlygter med LED og en oprustning af sikkerhedsudstyret.
Du skal lægge 184.900 kr. for basisversionen med 75 hk og Connected-udstyr. Modellen fås med op til 200 hk i den geniale Fiesta ST til 319.919 kr., men i dag har vi plukket en fornuftig mild-hybrid med 125 hk i form af en 1,0 EcoBoost Hybrid med Titanium-udstyr og 6-trins manuelt gear til 213.350 kr.
Samme motor fås med 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse til 238.360 kr., men i dag rører vi selv i gryden med gear i, hvad der normalt plejer at være en Bil Magasinet-bil med smittende humør.
Testbil: Ford Fiesta 1,0 EcoBoost Hybrid Titanium
- Pris: 213.350 kr.
- Effekt / Moment: 125 hk / 210 Nm
- 0-100 km/t: 9,4 sek.
- EU-miks (WLTP): 20,0 km/l

Alt som det plejer i Fiesta'en
Designerne har ikke gjort meget for at glatte rynkerne ud. Fiesta ser stadig gammel ud trods sit opstrammede fjæs, de nye LED-forlygter og noget, som Ford kalder for “designerkapsler” på stålfælgene.
Indenfor virker alt, som det plejer på godt og skidt: Du sidder godt placeret bag et tykt læderrat forbundet til et informativt styretøj og med et udsyn skråt bagud, der er cyklistvenligt takket være et ekstra kikhul i C-stolpen.
Men allerede på vej forbi Rådhuspladsen melder de første skavanker sig: Pladsen er middelmådig på bagsædet, der er stadig hård plastik på det øverste af dørsiderne og det nederste af instrumentpanelet, og her er støbekanter omkring aflæggerummet ved gearstangen. Instrumenterne er gammeldags analoge (digitale instrumenter til 6.330 kr. kan tilkøbes til næsthøjeste udstyrsniveau ST-Line), og gearstangen ligner noget, der kunne have gjort tjeneste i en Ford Focus af første generation.
Der følger et godt musikanlæg med, hvis du tilkøber Radioopgradering 1 til 13.300 kr., der også giver bilen navigation og trådløs mobilopladning, men Apple CarPlay og Android Auto skal tilkobles via USB-kabel.
Testbilen er udstyret med komfortpakke 2 til 5.420 kr. med regnsensor, automatisk nedblænding af bakspejlet og nøglefri start, så EcoBoost-motoren vækkes med en knap. Trods elektrificering i form af et 48 volt system med en bæltedrevet starter/generator er motoren overraskende grov i mælet.
Den sitrer, når den springer i gang i lyskrydset ved Kgs. Nytorv og leverer ikke dét elektriske skub i ryggen, man kunne ønske sig, når pedalen ryger ned ad på Bredgade. Den skal have pisk for at lave noget, men det er som om, at der er små dyk i momentkurven, når Fiesta’en holdes til ilden og sprinter gennem byen.

Hvordan kører Ford Fiesta?
Efter at have rundet indre København sætter vi kursen mod Roskilde, hvor Fiesta charmerer sig ind på testholdet med dyder, der er svære at stå for: Den har et fint manuelt gearskifte, en veloplagt undervogn og et rapt styretøj, som gør den sjov at køre i et sving og en rundkørsel. Den kan presses helt urimeligt i skarpe sving, uden at den føler sig utilpas.
På motorvejen ligger den fint på vejen, men det er træls, at adaptiv fartpilot er ekstraudstyr til 5.890 kr. Dykker man ned i prislisten, opdager man, at den rent faktisk har fået noget mere at byde på med årene: Her er nu automatisk nødbremse, vognbaneassistent og skiltegenkendelse som standard. Ford tilbyder en billig komfortpakke med armlæn foran, lændestøtte til forsæderne og højdejusterbart passagersæde til 790 kr.
Test: Dommen over Ford Fiesta
På vejen: 5 ud af 5 stjerner
- Fiesta har ry for at elske sving, og det gør den her også. Dagens bedste styretøj tilsat en velafstemt undervogn.
Motor: 3 ud af 5 stjerner
- Mild-hybrid eller ej: EcoBoost-motoren er sitrende grov i mælet og har huller i momentkurven ved fuld acceleration.
Kabine: 3,5 ud af 5 stjerner
- Rar førerplads med et fedt rat og en stor skærm tæt på, men pladsforhold og materialekvalitet kunne være bedre.
Økonomi: 3 ud af 5 stjerner
- Fiesta er steget i pris, men premium-følelsen er ikke fulgt med. Til gengæld er der attraktive priser på ekstraudstyr.

Ny Fiesta ST
Faceliftet betyder også, at den hurtige Fiesta ST har fået en overhaling. EcoBoost-motoren på 1,5 liter spytter stadig 200 hk ud, men momentet (bundtrækket) er hævet fra 290 Nm til 320 Nm. Recaro-sæderne er røget ud og er erstattet af Ford’s egne sportssæder.
Ford Fiesta ST kommer som standard med 18” fælge og kører 0-100 km/t på 6,6 sekunder - desuden kan den fås i en ny farve som Ford har givet et af de bedste lak-navne længe: “Mean Green”.
Fiesta ST skal konkurrere med blandt andre den faceliftede VW Polo GTI og den nye Hyundai i20N.
