ford mondeo stationcar sedan farvel slut 2021
© Ford

Farvel til Ford Mondeo

Det er tid til at se sig om efter en ny familiebil fra næste år, hvor Ford stopper produktionen af Ford Mondeo.

29. marts 2021 af Emma Steensen

Mondeoen kom første gang på markedet i 1993 og nu, fem generationer senere, er det slut for den rummelige bil med plads til hele familien. 
Ford Mondeos popularitet var på sit højeste i 2001, hvor der blev solgt hele 86.500 biler i Europa. Til sammenligning blev der kun solgt 2.400 eksemplarer i 2020. 

Meldingen er, at modellen ikke vil blive erstattet i Europa, og grunden til dette er simpelthen, at der ikke længere er et marked for den. 

© Bil Magasinet

Ford Mondeo, der indtil videre er solgt i over fem millioner eksemplarer, er blevet udkonkurreret af SUV'er og crossovers, som lader til at have vundet kundernes gejst. Markedet er smuldret under den ellers så populære stationcar, og Ford må nu til tegnebrættet for at skabe noget med større efterspørgsel. 

Med Mondeoens endeligt tæller Fords modelprogram, i B- og C-segmentet nu kun Fiesta og Focus. Det skal blive interessant at se, hvad der skal blive af de to modeller, nu når Ford har meldt ud at de vil være 100% elektriske i 2030. Ford kommer formentlig ikke til at præsentere nye biler med forbrændingsmotorer frem mod deres mål om elektrificering af hele modelprogrammet. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...