© bilmagasinet.dk

Facelift: Ford Mondeo

240-hestes turbobenzinmotor er ny topmodel

30. august 2010 af Steen Bachmann


2011-versionen af den faceliftede Ford Mondeo er præsenteret på Moskva Motor Show. Væsentligste nyheder er to nye letvægtsmotorer til topmodellerne - en 2-liters EcoBoost turbobenzinmotor med 240 hk samt en 2,2-liters Duratorq TDCi dieselmotor med 200 hk. Mondeo fås fremover i otte motorvarianter.

Den opgraderede EcoBoost benzinmotor i aluminium yder 240 hk, giver en 0-100 km/t-tid på 7,5 sekunder og udleder 179 gram CO2 pr. kørt kilometer. Forbruget er ca. 20 procent mindre end for en konventionel benzinmotor med tilsvarende effekt.

Den nye dieselmotor er med sine 200 heste Fords kraftigste Duratorq TDCi motor til dato og topper rækken af i alt fire Duratorq TDCi-motorvarianter til den nye Ford Mondeo i det europæiske modelprogram.

Fords nyeste 6-trins PowerShift automatgearkasse er standard i den nye Ford Mondeo med EcoBoost-motor og kan tilvælges som ekstraudstyr i modeller med 2-liters Duratorq TDCi motor.

Sikkerhed som ekstraudstyr
Nye sikkerhedsfeatures omfatter et lille, fremadrettet kamera skjult bag bakspejlet, der fungerer som vognbanealarm (Lane Departure Warning) - et system, som aflæser vejen og advarer føreren, når Mondeoen kommer for tæt på vejbanens midter- eller sidestriber uden, der er blinket af først.

"Driver Alert" er et beslægtet system, som overvåger førerens bevågenhed via konstante beregninger af førerens kørselsadfærd. Hvis systemet registrerer en døsig kørselsadfærd, vises en alarm i displayet. Den første advarsel vises i en kort periode, og anbefaler føreren at holde en pause. Første advarsel forsvinder automatisk. Anden gang systemet igangsættes forsvinder advarslen ikke automatisk, men skal bekræftes af føreren, før den forsvinder fra displayet.

Informationen fra kameraet i forruden sørger også for automatisk nedblænding ved kørsel i mørke, både i forhold til modkørende og forankørende.

Den nye Ford Mondeo byder desuden på "Blind Spot Information System", som holder øje med eventuelle medtrafikanter i førerens blinde vinkler. Yderligere tilbyder Mondeo elektrisk betjente børnesikrede bagdøre og justerbar hastighedsbegrænser, som sikrer, at Mondeoen ikke overskrider en i forvejen fastsat hastighed.

Priserne for den nye Ford Mondeo starter ved kr. 360.200 for en 4-dørs eller 5-dørs i Trend udstyrsniveau og med en to-liters benzinmotor, der yder 145 hk. Den nye Ford Mondeo lanceres i Danmark i oktober.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...