Ford C-Max
Ford C-Max

Facelift: Ford C-Max og Grand C-Max

De populære familiebiler får en kosmetisk overhaling og en ny 1,5 TDCI dieselmotor

17. september 2014 af Bil Magasinet

Ford C-Max er den høje og praktiske udgave af Focus, der siden 2003 er solgt i mere end 1,2 mio. stk. i Europa. Den får nu et facelift i tråd med det globale 'One Ford'-designsprog med en mere strømlinet front, nye slanke forlygter, skjulte sprinklerdyser, rektangulære tågeforlygter og et redesign af bagklappen, der skal give et mere enkelt og rent udtryk.

Kabinen har ifølge Fords designere fået færre knapper og et mere rent udtryk, og det skal være nemmere at bruge funktioner, knapper og greb.

 

Ford Grand C-Max
Ford Grand C-Max

Som ekstraudstyr fås en parkeringsassistent, der nu også kan hjælpe med at bakke ind i en bås mellem to biler i stedet for at være begrænset til parallelparkering. Den automatisk nødbremse, der hugger bremserne i, hvis du er ved at baldre ind i noget, virker nu op til 50 km/t, og er også opmærksom på tværgående trafik via en radar, der skanner vejbanen og omgivelserne op til 40 meter.

En god nyhed er muligheden for aktiv radarbaseret fartpilot, der fås som ekstraudstyr. Når fartpiloten ikke er aktiveret, kan den bruges til at hjælpe med at holde en sikker afstand til bilen foran. Kommer du for tæt på, vil ikonet for sikkerhed gå fra grøn til rød, fulgt af tre advarselssignaler.

Er du interesseret i en ny Ford C-Max? Få 3 gode tilbud på den her

Ford C-Max
Ford C-Max

Ford C-Max

Motorprogram

Den faceliftede C-Max og Grand C-Max fås med Fords nye 1,5 TDCi dieselmotor med 120 hk. Den er en videreudvikling af 1,6 TDCI med op til 6 pct. lavere CO2-udslip og 5 hk højere ydelse.

Den kendte 2,0 TDCI er optimeret, så forbruget er faldet med op til 20 pct.

Den 3-cyl. 1-liters Ecoboost benzinmotor med 100 og 125 hk fortsætter uændret.

De facelfitede C-Max og Grand C-Max forventes til Danmark i foråret 2015.

Ford Grand C-Max
Ford Grand C-Max

 

 

Ford Grand C-Max
Ford Grand C-Max
Ford Grand C-Max
Ford Grand C-Max

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...