YouTuber får beslaglagt sin bil, da den er en kopi af Eleanor fra Gone in 60 Seconds!

En amerikansk YouTuber er noget slukøret efter at hans seneste Ford Mustang renoveringsprojekt, nu er blevet beslaglagt, da den ligner filmbilen fra Gone in 60 Seconds for meget.

4. juni 2020 af Anders Richter

Chris' Mustang er beslaglagt

At få taget sin bil er noget af det værste vi på Bil Magasinet kan forestille sig, og det er netop sket for en amerikansk YouTuber. Chris Steinbacher står bag den populære YouTube-kanal "B is for Build" med 1,3 mio. følgere, hvor han typisk tager en skadet bil og opbygger den igen på ny. Det er sjældent, at Chris går efter originalitet, og det gjorde han heller ikke i det seneste tilfælde, skriver TheDrive.com.

Et af hans seneste projekter var en 2015 Ford Mustang, som han var igang med at strippe for derefter at montere karrosseriet fra en 1967 Mustang udført med samme styling som Eleanor-filmbilen fra Gone in 60 Seconds. Så langt kom han dog aldrig. Chris er nemlig blevet sagsøgt af et selskab kaldet Eleanor Licensing LLC, og de har nu indgået et forlig, hvori Chris' Mustang helt er blevet fjernet fra hans adresse og overdraget til firmaet. Samtidig er han blevet tvunget til at slette alle videoer om Mustang'en fra sin kanal. Se hans video om episoden i slutningen af artiklen, men først får du lige lidt baggrund.

Her ses en scene fra den oprindelige Gone in 60 Seconds film fra 1974, hvor Eleanor er navnet på en Ford Mustang Mach 1.
Her ses en scene fra den oprindelige Gone in 60 Seconds film fra 1974, hvor Eleanor er navnet på en Ford Mustang Mach 1.

I 1974 kom Gone in 60 Seconds

For at forstå, hvad der er sket, skal vi dog lige et smut tilbage i tiden. I 1974 bliver der produceret en amerikansk film ved navn Gone in 60 Seconds. Filmen blev skabt af en amerikaner kaldet H.B. Halicki og i filmen optræder en Ford Mustang, som får øgenavnet "Eleanor". 

Vi spoler tiden fra til år 2000, hvor Jerry Bruckheimer laver et remake af filmen under samme titel. Også i denne film optræder en Ford Mustang (dog i Shelby GT500-trim) og igen går den under øgenavnet "Eleanor". 

H.B. Halicki, der lavede den oprindelige film, døde i 1989, hvor han faktisk var igang med at lave en efterfølger til sin oprindelige film, som dog aldrig blev til noget. Hans enke lever dog stadig, og hun har faktisk rettighederne til alle Mustang'er, der går under navnet Eleanor, som kan blive koblet op til filmen "Gone in 60 Seconds". Jep, det er amerikansk, når det er bedst.

I år 2000 laver Jerry Bruckheimer et remake. Til filmen bygger Carroll Shelby en ny Mustang, som også bliver kaldt Eleanor. Kort tid efter bliver Shelby sagsøgt.
I år 2000 laver Jerry Bruckheimer et remake. Til filmen bygger Carroll Shelby en ny Mustang, som også bliver kaldt Eleanor. Kort tid efter bliver Shelby sagsøgt.

Hun sagsøgte endda Carroll Shelby

Enken sagsøgte Carroll Shelby, da han byggede filmbilen Gone in 60 Seconds (jep, den med Nicolas Cage i hovedrollen), og hun vandt. Dengang udtalte hendes advokat, at om så det er en bus, folk vælger at kalde for Eleanor, så har de rettighederne til navnet. 

Siden har hun vundet en lang stribe andre sager mod private folk, som uvidende har ombygget deres Mustang'er til at ligne den fra filmen og kaldt den Eleanor. Du må sådan set gerne ombygge din bil til at ligne filmbilen, men du må aldrig nogensinde kalde den Eleanor, og det er lige præcis det, Chris fra B is for Build har gjort, og det er ikke faldet i god jord hos enken.

Det er filmbilen fra år 2000, de fleste forbinder med det ikoniske Eleanor-navn, som du dog endelig ikke må bruge til din Mustang, medmindre du har fået lov.
Det er filmbilen fra år 2000, de fleste forbinder med det ikoniske Eleanor-navn, som du dog endelig ikke må bruge til din Mustang, medmindre du har fået lov.

BM føler med B is for Build

Derfor har Chris Steinbacher fra B is for Build, som i videoen herunder forklarer mere om sagen, nu fået lov til at føle enkens vrede, og selv om hun rent lovmæssigt har ret i, at hun har rettighederne til navnet, så kan vi på bladet stadig godt føle med ham.

Vil du dykke længere ned i firmaet Eleanor Licensing LLC, så hop ind på deres hjemmeside, hvor de også sælger en lang række officiel Eleanor-merchandise.

Og husk så: Hvis du har en Mustang stående hjemme i garagen, må du for guds skyld ikke kalde den Eleanor!

Tak fordi I læste med! Husk at I kan starte jeres abonnement på Bil Magasinet ved at klikke her, hvor vi kan give dig et godt tilbud på 3 udgaver af Bil Magasinet til kun 99 kr. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...