© Glenn Lindberg

Drift-mode i Focus RS blev opdaget ved et tilfælde

En testkører og en computernørd opdagede i fællesskab Focus RS's Driftmode!

1. august 2016 af Mathias Brandt

Den nye Ford Focus RS har siden præsentationen, været elsket af stort set alle. En af de ting der snakkes mest om, er dens smarte Drift-funktion. Det er basalt set en funktion, som arbejder med bilens firehjulstræk og ESC-system, for på den måde at give chaufføren de bedste betingelser for at ligne en professionel drift-kører. 

© Mathias Brandt

Det geniale marketingsværktøj blev opdaget ved et tilfælde. Ifølge et interview i Motoring med Ford Performance ingeniør Tyrone Johnson, forklarer han, hvordan det blev opdaget.

Tyrone Johnson forklarer det således:

Testkøreren med hovedansvaret for dynamiske køregenskaber, sad i bilen med fyr, som havde styr på den digitale kalibrering af bilens software, og havde en computer i skødet. Pludselig finder computer-fyren på at prøve en anden opsætning og siger; Lad mig lige prøve det her! Testkøreren udbryder med det samme; Ohh det er fedt, giv mig mere af det! så han får lidt mere, hvorefter han siger; Dette er virkelig cool!


Efterfølgende tager de deres nye opdagelse og fremlægger det for Ford Globals tekniske udviklingschef Raj Nair, som med det samme ser det store marketingspotentiale i denne opsætninger. Det blev derfor gennemført og nu er det alle folk snakker om, når de siger Focus RS. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...