© bilmagasinet.dk

Det store amerikaner grin

Uge 33/11 Ford Mustang Boss 302

22. august 2011 af Mikkel Thomsager

Jeg er i USA på forskellige opgaver. En af dem består i den bil, som jeg har benyttet til transport, det er nemlig en Ford Mustang Boss 302.

Ford Mustang har delt redaktionen i to. Dem som hader den for dens sitve bagaksel, og så os der elsker den, for V8-motor og US-attitude. Boss 302 har mere af det hele.

Navnet Boss 302 er legendarisk i USA. Det opstod i 1969, hvor Ford selv lavede en hyber Mustang med tilnavnet Boss 302. I dag er effektforskellen lille (414 hk i standard mod 444 hk i Boss 302), men med den følger strammere, kortere gearskifte, sænket og optimeret undervogn samt visuelle tilføjelse som hækspoiler, frontlæbe og nye større hjul.

Vækker masser af opsigt i USA
Revisionen ændrer ikke på, at Ford Mustang er en voldsom, ubehøvlet gadedreng med et selvbevidst ego. De tyske sidestykker BMW M3 og den nye Mercedes C-klasse Coupé kører - måske - bedre, men næppe så underholdende som Mustang Boss 302, som trods sin stive bagaksel er nem at styre og super sjov at lege med.

Jeg elsker det, og jeg er stor fan af Mustang og endnu større fan af Boss 302, som får det helt store amerikanergrin frem i mig.

Bilen vækker i øvrigt enorm opsigt i USA, hvor den er langt mere sjælden end de langt kraftigere Shelby-versioner af samme bil

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...