Ford B-Max
Ford B-Max© Thomas W. Brixen/Bil Magasinet

Den havde vi ikke set komme: Ford B-Max

.. er en mini-familiebil baseret på Fiesta. Ford viser også eldreven Focus og hybridudgaven af C-Max

28. februar 2011 af Steen Bachmann

Der bliver smedet i Ford-værkstedet som aldrig før. Over de næste par år vil ikke mindre end 20 nye modeller - og varianter - rulle af produktionsbåndene på Fords fabrikker. Startskuddet for den offensive model-strategi lyder i Schweiz, når den 81. udgave af Geneve Motor Show slår dørene op i dag.

Stjernen på Fords store stand er den nye B-Max. Den har et helt nyt dørarrangement med to almindelige døre fortil og to skydedøre bag - men uden B-stolpe. Det betyder nemmere adgang til både for- og bagsæde, og skaber en døråbning på mere end 150 cm. Ford lover, at bilen er klar til at gå i produktion, og at de strukturmæssige forstærkninger er på plads (b-stolpen er en essentiel del af en moderne bil rent sikkerhedsmæssigt). Ford oplyser, at der er anvendt højstyrkestål i dørene, der udfylder b-stolpens funktion, når de er lukkede.

B-Max er 11 cm længere end en 5-dørs Fiesta, og måler lige over 400 cm. Bagsædet kan lægges ned i 60:40 og danner et plant gulv, og med forreste passagersæde foldet sammen kar kabinen plads til op til 235 cm lange genstande. Motoren i bilen i Genève er en 3-cylindret 1-liters EcoBoost benziner med direkte indsprøjtning, turbolader, variabel ventilstyring og aut. start/stop.

Eldrevet Focus
Ford Focus Electric er Fords første 0-emmissions personbil, drevet af en elmotor og et lithium-ion batterisystem. Den nye elektriske Focus, som forventes at blive flagskibet i Fords el-bilprogram, får sin europæiske debut i Genève og forventes til Danmark i 2012.

Focus Electric er baseret på den 5-dørs Focus hatchback og er en af fem nye elbiler fra Ford, der fornylig præsenterede varevognen Transit Connect Electric i Detroit. Transit Connect Electric, som er udviklet i samarbejde med Azure Dynamics og Johnson Controls-Saft i USA, er baseret på den velkendte Transit Connect. Den nye elektriske varevogn forventes lanceret i Danmark mod slutningen af 2011.

Ford viser også en hybridudgave af C-Max med forbrændings- og elmotor. C-MAX Energi, hvis batteri kan lades både fra forbrændingsmotoren og fra ekstern strømforsyning, er den første af to elektrificerede modeller baseret på C-Max. Senere følger C-MAX HEV, som også er en hybrid, men med en lidt anderledes teknologi. Begge modeller byder på lav udledning, en god brændstoføkonomi og forventes til Danmark i 2013.

 

Ford Ranger Wildtrak
Ford Ranger Wildtrak© Ford

For dem, der har benzin i blodet, byder Fords stand også på den helt nye Ford Ranger Wildtrak, ligesom der vil være lejlighed til at studere næste SUV-generation i form af konceptbilen Ford Vertrek, som bliver afløseren for Ford Kuga.

 

Og endelig - i den hidsige ende - vil der være mulighed for at tage Fiesta RS WRC i nærmere øjesyn.

 

Ford Fiesta RS WRC
Ford Fiesta RS WRC© Ford

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...