Ford Mach-E prototype

Ford Mach-E prototype skudt onsdag under test i Californien.

© Automedia

Danske priser på Ford Mustang Mach-E!

Så er det officielt – se billederne af den nye elektriske Ford Mustang og få alle detaljer om rækkevidde og hestekræfter hér

18. november 2019 af Mathias Brandt

Lanceres allerede til sommer

Ford Mustang Mach-E introduceres i Europa fra sommer 2020 og får dansk lancering fra december 2020. Mustang Mach-E vil kunne fås i både baghjuls- og firehjulstrukne udgaver med enten standard eller udvidet batterirækkevidde, der alle drives af en permanent magnetmotor. 

Den baghjulstrukne model med udvidet batteri har en rækkevidde på op til 600 km målt efter den nye og strengere WLTP-norm (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Firehjulstrukne modeller med udvidet batteri vil yde 337 hk og have et drejningsmoment på 565 Nm.

Mustang Mach-E kommer også som GT

Ford vil også tilbyde elbilen i en særlig performance-udgave ved navn Mustang Mach-E GT, der vil kunne klare 0-100 km på under 5 sekunder samt anslåede 465 hk og et drejningsmoment på 830 Nm. Mustang Mach-E GT kommer til Danmark fra midten af 2021.

Mustang Mach-E fås i tre forskellige køreprogrammer

Mustang Mach-E giver valget mellem tre forskellige køreprogrammer – Whisper, Engage og Unbridled – der hver især ændrer kørestilen.

Mustang Mach-E vil derudover have Brembo’s splinternye Flexira-bremsekalibre i aluminium og Mach-E GT-modellen er tilmed udstyret med den adaptive støddæmperteknologi MagneRide, der ved hjælp af magnetisme tilpasser støddæmpningens stivhed, så den nemt kan tilpasse sig chaufførens køremønster.

Mustang Mach-E introducerer samtidig næste generation af Ford’s SYNC-infotainment. Det nye system anvender kunsting intelligens til at huske førerens foretrukne kørestil, som over tid optimerer og personliggør bilens køredynamik..

Den helt nye SYNC kommer med en stor 15,5” skærm 

Manglen på V8-motor har givet mere bagageplads

Ford siger selv, at deres hold af ingeniører og bildesignere har udviklet en elbil, der både holder Mustang-navnet i hævd og får det bedste ud af en SUV’s rumlighed ved at placere batteriet i undervognen. Kald os konservative, men vi har altså lidt svært ved at genkende det oprindelige DNA i en eldreven Mustang SUV, men Ford må have set noget, som vi ikke har.

Der hvor der normalt vil være en 5-liters V8’er, er der nu blevet plads til et opbevaringsrum med 100 liter bagage. Der er afløb i bunden så man kan opbevare vådt og beskidt sportsudstyr, vandrestøvler og lignende. Ud over det frontplacerede opbevaringsrum kommer elbilen med et bagagerum bagtil med en volumen på 402 liter. Slår man bagsæderne ned, har Mustang Mach-E 1420 liters opbevaringsplads.

Et B&O-lydsystem (ekstraudstyr) fås med højttalere, der er indbygget i frontpanelet som en flydende lydbjælke lige over luftdyserne. Panoramaglastaget (ekstraudstyr) gemmer på en vigtig detalje: En særlig glasbelægning, beskytter mod solens infrarøde stråler og holder kabinen køligere om sommeren og isolerer varmen om vinteren. Dertil beskytter et indre lag i glasset også mod UV-stråler.

Kan låses op via mobilen

Mustang Mach-E vil som noget helt nyt også introducere en telefonnøgleteknologi (’Phone as a Key’)4, der via Bluetooth kan registrere ejerens smartphone inden for en vis afstand og automatisk låse bilen op og starte motoren, uden at mobilen skal findes frem. 

En backup-kode kan indstilles på et tastatur i bilens B-søjle for at låse den op, mens en separat kode ligeledes kan indstilles i kabinens touchskærm for opstart i tilfælde af, at smartphonen løber tør for strøm.

Danske priser på Ford Mustang Mach-E

Prisen for Ford Mustang Mach-E begynder fra 451.897 kroner med 75 kWh og baghjulstræk (prisen er beregnet ud fra 2021-afgift, altså 65 procent af registreringsafgiften).

Mustang Mach-E fås med to forskellige batterier

Mustang Mach-E vil komme i to forskellige batterivarianter: Standard rækkevidde (75,7 kWh lithium-ion-batteri) og udvidet rækkevidde (98,8 kWh batteri). Sidstnævnte variant med baghjulstræk har en forventet rækkevidde på op til 600 km.

Elbilsejere foretager 80 procent af opladningen derhjemme. Ford tilbyder en Ford Connected Wallbox (ekstraudstyr), der giver op til fem gange hurtigere opladning end et almindeligt strømstik til husholdningsbrug. 

Med en times Wallbox-opladning vil det være muligt at lade rækkevidden op med ca. 62 km i gennemsnit til Mustang Mach-E-varianter med udvidet batterirækkevidde og baghjulstræk. Fords hjemmeladekabel medfølger som standard og kan på en time lade op med ca. 35 km rækkevidde gennem et almindeligt strømstik.

Dertil vil Mustang Mach-E’s navigationssystem registrere offentlige ladestationer og –standere og foreslå de mest praktiske opladningssteder undervejs på turen.

Hvornår kommer elbilen Ford Mustang Mach-E til Danmark

Ford Mustang Mach-E forventes lanceret i Danmark i december 2020, men kan bestilles fra sommeren 2020 med forventet levering i starten af 2021.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...