© bilmagasinet.dk

Danske priser på lille arrig Ford

Fiesta ST tromler ind i Danmark med 20 procent mere power og 20 procent mindre forbrug

17. marts 2013 af Bil Magasinet

Hvis den nye ST-udgave af Ford Fiesta kører lige så godt (eller bedre) end standardbilen, er der gode nyheder for fans af sjove biler. Fiesta ST er den hurtigste serieproducerede lille hot-hatch fra Ford nogensinde, men præsterer alligevel knap 17 km/l ved almindelig blandet kørsel. Forbruget er dermed cirka 20 procent lavere end forgængerens.

Fiesta ST kører fra 0-100 km/t på under 7,0 sek. og har topfart omkring 220 km/t. Motoren er en 1,6-liters turboladet EcoBoost med direkte højtryksindsprøjtning. Den yder 182 hk og har et maks moment på 240 Nm.

Fords Team RS, som står bag udviklingen, er gået længere end blot den obligatoriske opstramning af affjedring, styretøj og bremser. Her er tre-trins elektronisk stabilitets-system med mulighed for at køre direkte og råt, eller lade elektronikken justere bilens stabilitet helt eller delvist. ST er desuden udstyret med 6-trins gearkasse, skivebremser på alle fire hjul og Torque Vectoring Control, som er et dynamisk system, der fordeler kraften på de trækkende forhjul efter kørselsmønster, vejgreb og -forhold. Tyngdepunktet er sænket med 15 millimeter og styretøjet optimeret med henblik på en kortere og mere direkte styring.

ST kendes på unik trapez-grill, indrammet af LED-forlygter og et ST-kit, der får den til at svulme lidt mere end en almindelig Fiesta. Desuden er farvepaletten blevet udvidet med Molten Orange og Performance Blue (billederne).

 

© bilmagasinet.dk

I kabinen er her pedaler og gearknop i letmetal, Recaro sportssæder og det håndfrie kommunikationssystem SYNC med Automatisk Nødopkald og MyKey, der lader ejeren begrænse ydelse og hæve sikkerheden, så det er mere trygt at låne bilen ud til store børn. Samtidig har Fords ingeniører integreret en særlig lydforstærker, som transmitterer den sportslige motorlyd til kabinen.

Fiesta ST har været igennem et omfattende test-program inden egentlig produktion. Prototyperne har tilbagelagt mere end 850.000 kilometer under alle slags forhold og hastigheder for at sikre, at styretøj, affjedring, motor, chassis og gearkasse kan holde til den form for frisk kørsel, den nye Fiesta ST indbyder til.

Ford Fiesta ST er i Danmark til foråret fra 281.990 kr.

 

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...