Brugttest: Ford Focus 1,6 TDCI stationcar 2011

Selv om en brugt Ford Focus ser yderst diskret ud, så leverer den en fin køreoplevelse til hele familien. Og så gør det jo heller ikke noget, at kvaliteten er i top

18. januar 2016 af Jacob Dalby

Konkurrent til VW Golf

Det er ikke nemt at konkurrere mod VW Golf, der siden 1974 har lagt navn til Golf-klassen. Ford Focus har altid været en seriøs konkurrent, og det gælder også tredje generation, som vi brugttester i dag.

Siden introduktionen i 1998 har Focus både været sjov at køre og sjov at eje. Der har været meget få fejl, hvilket var en af grundene til, at Bil Magasinet var med til at kåre anden generation af Focus til Årets Brugtbil i 2009.

Dagens brugte bil på liften er en Focus stationcar, der også er den mest solgte i Danmark. Her med en Titanium pakke, hvor du bl.a. får 2-zone klimaanlæg og 16” alufælge som standard sammenlignet med basisvarianten Trend.

Det kræver dog ikke mange meters testkørsel, før vi finder et skår i køreglæden. Under testkørslen ryster bilen markant under nedbremsning. Første tanke er, at bremseskiverne er rustet til, og at de blot skal køres rene ved hjælp af et par heftige nedbremsninger. Det viser sig dog at være mere omfangsrigt end først antaget. På liften kan vi konstatere, at en af de bagerste bremseskive er skæve. 

Et nyt sæt skiver til bagakslen koster 1.048 kr. plus montering, og en fejl af denne type er noget, som forhandleren bør fikse inden køb.

Gode råd til køb af en brugt Ford Focus

Desuden må den tidligere ejer have haft godt gang i et meget slidt kreditkort for at afrime forruden. Det har haft den uheldige effekt, at ruden er blevet så ridset, at den bør udskiftes, hvilket på en Ford ikke er helt billigt. Da der er varmetråde indbygget i forruden, får det nemlig prisen til at stige til 5.425 kr. plus montering.

Begge fejl ville have dumpet bilen til syn, så husk lige at lade forhandleren syne bilen – inden du henter den! Ovenståede er ikke generelle fejl hos Focus, men en god reminder i forhold til at købe brugt bil. Sørg altid for at gå bilen grundigt igennem og kør en omfattende prøvetur.

I 2011 kom tredje generation af Ford Focus Der blev dog stadig solgt en del modeller af anden generation i 2011. så du skal lige få tjekket grundigt efter, at det faktisk er den seneste model, du står og kigger på. Du kender nemmest forskel på anden og tredje generation på baglygterne.
 
Læs hele brugttesten af Ford Focus 1,4 fra 2011 her: 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...