© bilmagasinet.dk

Amerikaner kommer til Danmark

Den nye Ford Kuga lanceres i 2012. Her er de første fakta

7. december 2011 af Bil Magasinet

Ford Escape er en af de mest solgte SUV'er i USA, og den nyudviklede 2012-model skal sælges over hele verden. Ford Motor Company Danmark oplyser, at den kommer til Europa under navnet Kuga, og at den også kommer til Danmark.

Den europæiske premiere finder sted på Genève-udstillingen i februar, og indtil videre har Ford ikke offentliggjort specifikationer på den europæiske version. Af pressematerialet fra Los Angeles Motor Show i november 2011 fremgår det, at Escape/Kuga vil få de nyudviklede 1,6- og 2,0-liters Ecoboost turbobenzinere med direkte indsprøjtning og variabel ventilstyring, som også anvendes i bl.a. Focus og Mondeo.

© bilmagasinet.dk

Standard i USA bliver 6-trins automatgear, mens europæiske biler får 6-trins manuel som standard. Det fremgår ikke, om Europa-versionen får automatgear eller Fords PowerShift dobbeltkoblingsgearkasse, men det oplyses, at Escape/Kuga som udgangspunkt har forhjulstræk, og fås med permanent firehjulstræk som ekstraudstyr.

Nyhed er en bevægelsessensor, der åbner bagklappen, når føreren bevæger sin fod frem og tilbage foran den. Sensoren er placeret under bageste kofanger og gør det muligt at åbne bagklappen uden at stille ting og indkøbsposer fra sig - den fås i øvrigt også til VW Passat. Er der tilkøbt elbetjent bagklap, kan den også lukke via foden.

Biler med automatgear vil kunne fås med en fuldautomatisk p-assistent, der parallelparkerer bilen uden bistand fra føreren. Som ekstraudstyr fås også alle Fords seneste systemer, herunder en alarm for tværgående trafik når man f.eks. bakker ud fra en p-plads.

Det nye design har ifølge Ford 10 pct. lavere vindmodstand end den nuværende Escape. Her er blandt andet aktiv frontgrill, der lukker luftindtag efter behov for at sænke vindmodstanden. Vi vender tilbage med mere nyt fra Genève i februar.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...