© Fisker

Fisker fremviser BILLIG elbil

Fisker, som i forvejen er travlt optaget af at få leveret de første Fisker Ocean, har nu fremvist deres nyeste model. Den bliver naturligvis elektrisk, den bliver kompakt, men vigtigst af alt bliver den ualmindeligt billig.

14. marts 2023 af Emil Winter

Ny Fisker er allerede produktionsklar

Inden de første eksemplarer af Fisker’s længe ventede Fisker Ocean er nået frem til køberne, er Fisker så småt ved at være klar med mærkets næste model.

Fisker Pear bliver navnet på det amerikanske mærkes næste skud på stammen. Ifølge magasinet Input havde Fisker Pear været på skitseblokken i mere end et år, inden Henrik Fisker for nyligt fremviste de endelige tegninger på et investormøde og bekræftede, at bilen var produktionsklar.

Faktisk er en prototype af Fisker Pear allerede blevet produceret. Prototypen er også så langt fremme, at Fisker har turdet sende den på gaden i Los Angeles, hvor den flere gange er blevet spottet med camouflage-folie.

Her er det tyske Auto Bild, der på deres instagram-side har delt en video af Pear-prototypen i Los Angeles:

Hvad ved vi om Fisker Pear?

Foruden videoklip af prototypen og få digitale pressefotos, har Fisker været sparsomme med informationerne om den nye Pear.

Pear kommer til at have en længde på omkring 4,5 meter og have fem sæder, hvilket betyder, at den størrelsesmæssigt kommer til at skulle måle sig med eksempelvis VW iD.4

Samtidig har Fisker selv meldt ud, at ambitionerne for bilen er, at den skal være et billigt, grønt og overkommeligt transportmiddel til især urban transport. Prisen vil derfor starte ved 29.900 amerikanske dollars, hvilket svarer til ca. 208.000 kr - langt billigere end nogle elbiler på det danske marked. Pear kan reserveres nu på Fisker's hjemmeside.

Af Inputmag.dk fremgår desuden en håndfuld ekstra informationer.

“Den planlagte lancering og produktionsstart er sat til næste år. Fisker har temmeligt høje produktionsmål – han håber, at den årlige produktionsmængde af Pear bliver på en million biler i 2027,” skriver Input.dk.

Selvom produktion i første ombæring er begrænset til USA, er det nærliggende at forvente, at Fisker med så høje produktionsmål også har en Europæiske produktion af Pear i sigte.

Det er småt med tekniske data indtil videre, men Input skriver, at Fisker Pear vil kunne fås med flere forskellige batteristørrelser, hvoraf den største vil skabe en rækkevidde på 480 km.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...