Jakob Tilma rykkede tidligt på Tesla, købte sidenhen en Model 3, fordi VW ID.3 blev meget forsinket. Nu har han forudbestilt en Fisker Ocean - men har intet hørt.

© Privatfoto

Kunderne har lagt 35.000 kr for en Fisker Ocean, men hører intet om levering

Danskere, der har bestilt en Fisker Ocean One, hører intet fra Fisker. Og det er ærgerligt, for der er egentlig forståelse for forsinkelserne, men den manglende kommunikation er frustrerende, fortæller to danske Fisker-kunder. OBS: Artiklen er opdateret den 22. maj med information om, at de danske Fisker-kunder har fået besked om, at de får bilen udleveret mellem den 14. og 30. juni.

22. maj 2023 af Patrick Boje Jensen

Hvor bliver Fisker Ocean af?

Få biler har fået så meget interesse, inden den er kommet på markedet, som Fisker Ocean. Den elektriske SUV bliver Google’t på livet løs, og mindst 60.000 personer har lagt de 250 dollars, der skal til for at reservere bilen.

Af dem har 5.000 betalt yderligere 5.000 dollars (34.300 kr) for at forudbestille en Fisker Ocean One, som bliver de første til at rulle af samlebåndet.

Fisker planlagde oprindeligt levering i november 2022, men siden er både den deadline og en række andre blevet overskrevet. Men i starten af maj kunne Fisker annoncere, at man havde leveret den første Fisker Ocean. Det viste sig hurtigt, at den danske “kunde” er investor i Fisker. Og bil nr. 2, som Fisker stolt kunne annoncere var blevet indregistreret i Tyskland, er faktisk til Henrik Fisker selv.

Så hvor bliver bilerne af til dem, der har betalt i omegnen af 35.000 kr. for at forudbestille en Ocean One? Vi har talt med to danskere, som endnu ikke har hørt noget fra Fisker om, hvornår de får deres biler.

Fisker Ocean One
Fisker Ocean One© Patrick Boje Jensen

"Tosser som mig"

Jakob Tilma reserverede Fisker Ocean for flere år siden og opgraderede sidenhen til en One. Det er ikke Jakob’s første oplevelse med et forholdsvis nystartet bilmærke – han købte også en Tesla Model S i 2015 – og gætter på, at mange af de andre kunder minder om ham.

“Det er jo nok sådan nogle tosser som mig, som godt ved, at det er lidt nyt og siger pyt med, at det hele ikke helt virker. Sådan var det jo også med Tesla’en,” siger han.

Og selvom han ikke har hørt noget om sin bil fra Fisker, tager han uvisheden med ro.

“Jeg tager det stille og roligt, for jeg står ikke og mangler en bil lige nu. Det ville være noget andet, hvis jeg gjorde.”

Alligevel siger han, at hans tålmodighed ikke er uden grænser.

“Der dukker jo hele tiden biler op, så hvis der går for lang tid, kunne man jo godt finde på at købe noget andet,” siger Jakob Tilma.

Intet svar

Jonathan, der ikke ønsker at få sit efternavn nævnt, forklarer, at han er mere utilfreds med den manglende kommunikation fra Fisker, end han er med selve forsinkelsen.

"Jeg havde fået at vide, at der var levering i 1. kvartal 2023, men det var der så ikke. Og jeg hørte ikke mere fra dem, Man lidt irriteret over, at der ikke kom noget information. Og hver gang, man skriver en email, så får man et høfligt svar tilbage med, at de ikke kan sige andet, end at alle bilerne er udleveret inden slutningen af september,” siger han.

Jonathan fortæller, at han var en af de første til at køre til Taastrup for at prøvekøre Fisker Ocean, da man åbnede et showroom i april.

I showroomet i Taastrup står tre Fisker Ocean. De må bare ikke køre.

© Patrick Boje Jensen

Dårlig kommunikation

“Men det kunne man ikke, for den var ikke godkendt. Det er den så nu. Så hvad er argumentet nu for, at man ikke kan prøvekøre den? Det synes jeg er mystisk, siger han.

“Den hurtige analyse er jo, at de to eneste produktionsbiler, der kører rundt, er de to, som er udleveret i Danmark og Tyskland.”

Overvejer du at droppe din bestilling?

“Nej, for så mister jeg 35.000 kr.”

Jonathan forklarer også, at han stadig er vild med Fisker Ocean. Han vil bare gerne have noget information fra Fisker.

“Du bliver jo nødt til at fortælle noget. Hvis der mangler dele, så sig det. Folk har forståelse, men det er som om, man ikke vil vise svaghed. Ingen kommunikation er også kommunikation. Men det er eddermaneme dårlig kommunikation,” siger han.

Opdatering: 22. maj 2023

Den 20. maj fik en række af de danskere, der har bestilt Fisker Ocean One, besked fra Fisker om, at bilerne bliver leveret mellem 14. og 30. juni 2023. Det gælder både Jakob og Jonathan, der optræder i artiklen. Vi følger løbende op på sagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...