Fisker Ocean elbiler 2023
© Mikkel Østrup-Jeppesen

Hvornår kommer Fisker Ocean til Danmark?

Efter at være blevet testet i WLTP-normen varsler Fisker nu levering af deres elbil til danske købere fra maj 2023

16. marts 2023 af Bil Magasinet

Hvornår kommer Fisker Ocean til Danmark?

I lang tid hævdede Fisker, at de kunne levere den længeventede Fisker Ocean i Danmark senest november 2022. Da kalenderen vendte bladet til 2023 blev det åbenlyst, at det ikke ville kunne lade sig gøre.

Vi tog kontakt til Fisker’s europæiske presseteam, der i starten af februar kunne fortælle, at man ville levere de første Fisker Ocean i Danmark i “slutningen af første kvartal” - altså sidst i marts.

Skal vente endnu længere

Men det kommer efter alt at dømme heller ikke til at ske. Fisker’s presseteam oplyser, at de kan levere de første biler “i foråret”.

Ifølge Fisker’s egen økonomiske rapport håber de, at de sidste test af den officielle rækkevidde afsluttes i slutningen af marts. Derefter skal man afvente de sidste godkendelser og papirarbejde, inden man kan levere de første biler.

Hvornår det bliver er altså uvist - men det bliver ikke i marts.

Den gode nyhed for danske Fisker-kunder er, at Danmark er i den første blok af lande, der derefter kan få Fisker Ocean leveret, sammen med blandt andre Tyskland, Norge og Sverige.

I mellemtiden har Fisker vist de første billeder af mærkets næste bil efter Fisker Ocean - en kompakt og billig elbil med navnet Fisker Pear.

Overraskende rækkevidde!

Fisker meddeler, at deres kommende elbil Fisker Ocean Extreme er blevet testet i EU's WLTP-norm for blandet kørsel. Her har modellen opnået en rækkevidde på 707 km i blandet kørsel, hvilket vil gøre den til den eldrevne SUV på markedet med den længste rækkevidde.

Fisker skriver, at de forventer en officiel europæisk homologering af modellen 28. april 2023, hvorefter leveringerne til europæiske købere vil kunne begynde.

De første European Fisker Center åbner i København og Wien 11. april, mens der følger showrooms i øvrige EU-lande og i USA senere i år.

Fisker Ocean i danmark 2023
© Mikkel Østrup-Jeppesen

To biler på dansk jord

Faktisk er der allerede som minimum to Fisker Ocean i Danmark. De to biler står i Fisker’s kommende showroom i Taastrup, men bilerne må ikke prøvekøres endnu. Bil Magasinet erfarer, at den ene af bilerne er produceret som en af de første, da Fisker startede produktionen i november sidste år, mens den anden er nyproduceret.

Fisker's showroom er endnu ikke åbent, men de forventer at åbne for kunder kort inden leveringerne begynder i marts. Stedet – der ifølge Fisker ikke er en forhandler – skal fungere som showroom og leveringssted. Når de åbner, vil det være muligt at prøvekøre bilerne.

Derudover erfarer Bil Magasinet, at det ikke vides, hvor mange showrooms Fisker vil åbne i Danmark - eller hvor i landet for den sags skyld. Kunder, der allerede har forudbestilt en Ocean, må derfor væbne sig med ekstra tålmodighed, inden Fisker melder ud, hvordan leveringen af deres biler skal foregå.

Fisker Ocean elbiler 2023
© Mikkel Østrup-Jeppesen

Forhandler eller ej?

Fisker rykkede ind i lokalerne i Taastrup tilbage i november, men først nu er stedet ved at tage form. På nuværende tidspunkt står der intet andet end en sofa og to biler i det store showroom, og på fronten af bygningen er der hængt store "Fisker"-skilte op.

Det ligner unægteligt, at Fisker alligevel for en form for forhandler i Danmark, selvom de tidligere har fortalt, at det ikke vil blive tilfældet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...