© bilmagasinet.dk

Ny Postmand Per-bil

Den 7-personers Fiat Doblo årgang 2010 ligner et godt bud til dem med mange unger og få penge

18. november 2009 af Steen Bachmann

 

Fiat kommer med en billig 7-personers familiebil i begyndelsen af 2010. Efter at det er officielt bekræftet, at det rumænske billigmærke Dacia ikke kommer hertil, bliver den nye Doblo sandsynligvis den billigste bil på det danske marked til syv personer.

Forgængeren er solgt i mere end en million eksemplarer (selv om Bil Magasinet ikke har bidraget til at tale populariteten op, se vores test af Doblo 1,2 SX 2001 og 1,3 JTD fra 2007). I forhold til den første Doblo har den nye mere plads og lavere CO2-udslip. 

Rummeligheden med henholdsvis syv, fem og to sæder i brug er ikke oplyst, ligesom Fiat heller ikke fortæller detaljer om hvorvidt, de fem bageste sæder kan fjernes separat som i Berlingo/Partner. Dette er et krav for en moderne Postmand Per-bil.

© bilmagasinet.dk

ESC-system og bakkeholder, der sørger for at bilen ikke triller baglæns på stejle skråninger og på rampen til øverste dæk på færgen, er standard. Standard er også aut. start/stop-system, der bidrager til et CO2-udslip på 129 g/km, hvilket er under EU's standarder for 2015.

Som ekstraudstyr fås det ratbetjente kommunikationssystem Blue&Me, der er udviklet i samarbejde med Microsoft og har et nyt integreret TomTom-navigationssystem.


Varebil med afblændede bageste sideruder

© bilmagasinet.dk

Som varebil har Fiat Doblò Cargo en lasteevne på op til et ton, skydedøre i begge sider og mulighed for syv karosserivarianter. 

Den deler kabine med personbilsudgaven og har en rækkevidde på 1.250 km med Fiats egen 1,25-liters multijet-dieselmotor. Snitforbruget er her 20,8 km/l.

Doblo kommer til Danmark i begyndelsen af 2010.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...