New ny fiat tipo 2020 facelift
© Fiat

Danske priser på opdateret Fiat Tipo og ny Cross model

Fiat Tipo kommer i en ny karrosseriversion med stor bagklap, let øget frihøjde og lav pris - få pris, udstyr og detaljer her.

3. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Facelift af Fiat Tipo

Hidtil har man kunnet få Fiat Tipo i en 5-dørs hatchback og som stationcar, men i forbindelse med et facelift kommer der nu også en crossover-version. Den hedder Fiat Tipo Cross og har udgangspunkt i den regulære Fiat Tipo.

Udover detaljer som plastikskærme og nye kofangere tilbyder Tipo Cross en let øget frihøjde og en mere oprejst siddeposition. Der er altså en fysisk fordel ved at vælge Cross frem for de øvrige Tipo'er. Drivlinerne er dog delt igennem de forskellige typer, men også her, har Tipo modtaget en opdatering.

New ny fiat tipo 2020 facelift
© Fiat

Nye motorer i Tipo

Faceliftet til Tipo tilbyder en ny motor. Det drejer sig om en 3-cylindret turbobenzinmotor på 1,0 liter, som er baseret på Fiats FireFly-arkitektur. Motoren er indstillet til at levere moment i lave omdrejninger og leverer et moment på 190 Nm ved 1.500 omdrejninger. Samlet set giver det  100 hk, hvilket placerer motoren på niveau med, eller lidt under, konkurrenterne.

Den manuelle gearkasse er kalibreret, så motoren kører med 3.200 o/min ved 130 km/t.

Er der brug for en flådebil, eller kører du langt, kan du også få Tipo med en dieselmotor baseret på deres Multijet-familie. Denne motor leverer 130 hk, og Fiat siger, at denne er tilpasset Euronorm 6d.

New ny fiat tipo 2020 facelift
© Fiat

Nye gadgets i Fiat Tipo

Elektronisk har Tipo også fået en overhaling: I eksteriøret får du nu mulighed for LED-lys i samtlige lygtehuse, både for og bag. Rykker vi indendørs, mødes vi af to nye skærme. I centerkonsollen, til sekundærbetjening, er skærmen blevet større. I bag rattet, i instrumentbordet, er der kommet en 7" skærm.

Der er mulighed for langt flere førerassistenter, såsom adaptiv fartpilot, vognbaneassistent og blindvinkelalarm. Tipo er også mere moderne indstillet, og du kan nu få opladning til smartphones og nøglefri betjening til bilen.

New ny fiat tipo 2020 facelift

Her ses Fiat Tipo som hatchback, med opdateret kølergrill og det "nye" Fiat mærke foran.

© Fiat

Udstyr og Priser for Fiat Tipo

Fiat Tipo og Fiat Tipo Cross er begge prisbevidste biler og her følger overblikket når det kommer til udstyret og motorer. Udstyrsvarianterne for Fiat Tipo hedder Tipo, City Life og Life. Her følger forskellene:

Udstyrsvarianten Tipo fås kun med benzinmotoren. Udstyret i Tipo er: skiltegenkendelse, vognbaneassistent, aircondition, 3,5’’ display bag rattet, Uconnect DAB-radio med Bluetooth og USB, ratbetjening af radio, elruder foran og højdejustérbart førersæde. Tipo koster 169.990 kr. som Hatchback og for 10.000 kr. ekstra som Stationcar. 

Udstyrsvarianten City Life fås inklusiv Tipo-udstyret med 16" fælge, LED-kørelys, rat med læderoptik, 7’’ touchskærm med Apple CarPlay og Android Auto, elruder bag, adaptiv fartpilot, varme i forsæderne og blindvinkelassistent. City Life fås fra 199.990 kr. og som med Tipo koster stationcar 10.000 kr. ekstra. Der er stadig ikke mulighed for den 130 hestes dieselmotor.

Topmodellen Life fås inklusiv CityLife-udstyret med 16’’ alufælge, indfarvede sidespejle med varme, klimanlæg, tågelygter, p-sensor bagtil, 7’’ display bag rattet, lændestøtte i førersædet, lys- og regnsensor og armlæn foran. Prisen for Life starter ved 209.990 kr. for hatchback med benzinmotor. Den fås også med dieselmotor fra 230.990 kr. Begge udgaver fås også som stationcar for yderligere 10.000 kr.

New ny fiat tipo 2020 facelift

Her ses den nye model Fiat Tipo Cross.

Udstyr og Priser for den nye Fiat Tipo Cross

Den let forhøjede model kaldet Fiat Tipo Cross kommer i to varianter hhv. City Cross og Tipo Cross. Fælles for dem er selvfølgelig at de har detaljer som plastikskærme og nye kofangere samt en let øget frihøjde og en mere oprejst siddeposition.

Fiat Tipo City Cross er udstyret som en Fiat Tipo City Life, dog med LED-baglygter og 16’’ fælge oveni. Prisen starter ved 209.990 kr. for udgaven med benzinmotor og ved 230.090 kr. for udgaven med dieselmotor.

Udstyrsvarianten Tipo Cross fås inklusiv udstyret fra CityCross med 17’’ alufælge, LED-lys for og bag med automatisk langt lys, sidespejle med varme, tonede ruder, parkeringssensor for og bag, lys- og regnsensor, klimaanlæg, det 7" display bag rattet, USB-port på bagsædet, armlæn på for- og bagsædet og lændestøtte i førersædet. For Tipo Cross med benzinmotor starter prisen på 219.990 kr., og med dieselmotor starter prisen ved 240.090 kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...