Fiat i modvind: "Kvinder i korte kjoler bør sidde på bagsædet"

Fiat er kommet i modvind i Argentina, efter at de har udgivet en bog om, hvordan man bør opføre sig i en Fiat. I særdeleshed afsnittet om, at kvinder i korte kjoler bør sidde på bagsædet har vakt harme.

14. juni 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Fiat er havnet i en shitstorm efter at have udgivet en humoristisk håndbog, der forklarer hvorledes man bør agere og opføre sig i en Fiat. Bogen er udgivet i Argentina og er blevet udleveret til alle nye købere af en Fiat. 

I den lille bog bliver købere blandt andet rådet til at lade kvinder i korte kjoler sidde på bagsædet. Dette bliver beskrevet som sikrest, således at føreren af bilen ikke bliver distraheret af kønne ben ved sin side - og kommer til at lade sine hænder vandre væk fra rattet. 

Argentinske kvinderettighedsorganisationer er nu gået i krig mod Fiat og håndbogen, som de finder dybt sexistisk.

Et levn fra fortiden

Et andet afsnit i den spøgende bog har også tiltrukket sig opmærksomhed, da det tydeligt beskriver manden som føreren af bilen, og kvinden som passager. En opfattelse som ingenlunde er tidssvarende ifølge bogens kritikere.

Fiat har efter den store negative opmærksomhed besluttet at trække bogen tilbage og undskylde episoden. De forklarer, at det ikke var meningen at bogen skulle opfattes som respektløs. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...