Ferrari FXX på dansk jord
© Jesper Larsen

Vildeste Ferrari til gadebrug på dansk jord

Glem alt om LaFerrari. Det bliver ikke mere hårdkogt end denne gadelovlige Ferrari FXX. Se med da den gæstede Jyllandsringen i weekenden.

12. juni 2018

Med en samlet pris på 16.000 kr. for to ture er denne Ferrari FXX den bil, der har tjent mest på en tur rundt til Sportscar Event. Vedkommende, der købte turene har da også helt sikkert fået sig en oplevelse for livet.

Modificeret Ferrari Enzo

Der er basalt set tale om en Ferrari Enzo, som er blevet ombygget til at køre race i Ferrari's eksklusive Ferrari XX-løbsserie. Der findes kun 38 biler i alt, men kun én gadelovlig bil - og det er den her. 

Motoren i en Ferrari Enzo er en 6-liters V12-motor med 670 hk. Ferrari FXX bruger samme udgangspunkt, men slagvolumen er hævet til 6,3 liter og effekten er 799 hk.

Men det stopper ikke her. For denne bil er efterfølgende blevet udstyret med et endnu vildere kit, som Ferrari kalder "Evoluzione". Det betyder, at den nu yder vanvittige 860 hestekræfter og motoren snurrer til 9,500 o/min.

0-100 km/t er overstået på 2,5 sek.


Til salg for knap 85 mio. kroner

Der findes gale mennesker med vilde idéer, og det er denne Ferrari et bevis på. Ombygningen til gadebil skulle efter sigende være udført at Ferrari selv, og de originale racerstumper medfølger i tilfælde af, at man vil bygge den tilbage til en ren racerbil igen.

Ombygningen inkluderede blandt andet en blødere affjedring med en justerbar undervogn, så den nemmere kan klare fartbump. Den fik monteret blink- og bremselys, horn og håndbremse, og så var den klar til gaden.

Tilbage i starten af 2017 var denne bil til salg hos en engelsk bilforhandler. Dengang forlangte de 9.999.999 britiske pund for bilen, hvilket svarer til omkring 84 mio kroner! Vi ved ikke hvad den endelige handelspris har været, men billig har den helt sikkert ikke været.

Det var et sidestykke uden lige, da den kørte rundt på Jyllandsringen. Det blev optaget på denne video - nyd lyd og billeder herunder. 

Se også legenden Guy Martin, der prøver kræfter med samme bil, da den havde en britisk ejer.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...