Vi glæder os allerede: Sådan vil Ferrari fejre deres 70 års jubilæum

Ved biludstillingen i Paris i oktober vil Ferrari kunne fejre deres 70 års jubilæum - og det kommer bestemt ikke til at gå ubemærket hen!

1. juli 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Der er en god grund til at glæde sig til oktober. Ved biludstillingen i Paris vil Ferrari nemlig fejre deres 70 års jubilæum med 350 special-edition superbiler.

Beskeden om den pompøse fejring blev afsløret for 100 Ferrari-ejere og -samlere i sidste weekend i Venedig. Her var de samlet for at konkurrere i netop en Ferrari-kavalkade.

Enrico Galliera, der er Ferraris marketingchef udtaler ifølge Autocar:

- Hele Maranello-teamet har gennemgået 70 års Ferrari-historie og forsøgt at identificere de mest ikoniske biler gennem tiden. Det mest ikoniske ydre såvel som indre!

Der er derfor udvalgt 70 tidligere biler, der skal fungere som inspiration til designet af special-editions af de fem nuværende modelrækker; California T convertible, 488GTB coupe, 488 Spider, F12berlinetta coupe og den nye GTC4Lusso. 

Hver enkelt af de 350 biler vil derfor være en ener og helt unik. 

Fordelingen

Autocar skriver desuden at Ferrari-chefen Sergio Marchionne fortalte i sin tale ved den afsluttende middag i Venedig, at hans arbejde med at stå for fordelingen af de 350 unikke biler havde været uhyrligt svært:

- Det er smertefuldt, det er noget som jeg ville ønske, at jeg ikke behøvede at gøre, men det er forlangt fra brandets side. Derfor, hvis der er nogen i publikummet, der føler sig uretfærdigt behandlet i denne proces, vil jeg gerne undskylde dette på forhånd. I må have in mente, at disse limited editions-biler vil komme igen, og til den tid vil vi sørge for at rette eventuelle uretfærdigheder.

Ferraris seneste special-edition-model, F12tdf, er blevet vel modtaget, og det er allerede meldt ud, at priserne er i omegnen af fordoblede allerede på trods af, at kun et fåtal af de i alt 799 biler er blevet leveret til køberne på dette tidspunkt. 

Kilde: Autocar.co.uk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...