© bilmagasinet.dk

Velkommen til Ferrari-land

Kæmpe forlystelsespark i Abu Dhabi får verdens hurtigste rutsjebane

23. marts 2010 af Steen Bachmann

 

Ferrari World Abu Dhabi er verdens første Ferrari-forlystelsespark. Den åbner i 2010 og bliver en oplevelse for alle sanser, skriver folkene bag. Parken hylder passion, performance og ny teknologi, og ligger delvist under et 200.000 m2 rødt tag, der er inspireret af kurverne på en klassisk Ferrari GT og udgør verdens største Ferrari-logo. 

Ferrari World Abu Dhabi vil have mere end 20 kørende forlystelser, der er designet til at give samme oplevelse, som det er at køre en Ferrari. Stjernen er en rutsjebane, der efterligner en Ferrari Formel og med en topfart på over 200 km/t bliver verdens hurtigste. Under turen oplever gæsterne blandt andet et frit fald på 62 meter.

Parken ligger på Yas Island på den nordøstlige side af Abu Dhabi, 10 minutters kørsel fra statens internatinale lufthavn. Motorsport er ekstremt populært i De Forenede Arabiske Emirater, der er et af Ferraris vigtigste markeder.

© bilmagasinet.dk

Taget med Ferrari-logo
* Designet som kurven på en klassisk Ferrari GT
* Bygget i stål og glas
* Areal: 200.000 m2
* Logoet måler 65 x 48,5 meter og er verdens største Ferrari-logo
* Tagets højeste punkt er 48 meter

Tekniske data Ferrari World
* Bygningen centralt i parken er 45 meter høj og måler 100.000 m2
* Der er brugt mere end 35.000 tons stål til at bygge strukturen
* Samlede areal for hele parken er 450.000 m2

En unavngiven AD'er og hardcore Ferrari-entusiast på Bil Magasinets redaktion fnyser ved idéen om at udbrede Ferraris varemærke til endnu flere produkter. Der findes i forvejen badehåndklæder, kaffestel, musemåtter, computere, gamepads, GPS-anlæg, skateboards, krus, nøgleringe og mange andre produkter med det officielle Ferrari-logo hos Ferrari Store.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...