Ultrasjælden Ferrari sat til salg

Hvis sælger får den pris han forlanger, bliver det en særdeles god forretning. Se hvor mange penge han vil have

9. august 2017 af Mathias Brandt

Tilbage i 2013 præsenterede designfirmaet Pininfarina deres futuristiske koncept Pininfarina Sergio. Det skete for at ære den afdøde Sergio Pininfarina, der døde året før i en alder af 85. Bilen var tydeligvis et koncept, men allerede i 2014 stod en køreklar bil færdig til en lille, eksklusiv kundeskare. Den samlede produktion blev nemlig sat til seks eksemplarer. Bilen er baseret på en Ferrari 458 Speciale, men tilsat Pininfarinas spektakulære udtryk.

Alle seks blev hurtigt solgt til velhavende kunder, men nu er et gult eksemplar kommet på markedet igen. 

Ifølge sælgeren, James Edition i Holland, er dette det allerførste eksemplar, som blev produceret og det er ligeledes den første bil, der er kommet på brugtmarkedet. Prisen er værd at tage at føle på – sælgeren forlanger 4,3 mio. euro for bilen. I danske penge svarer det til intet mindre end 32 mio kroner. Det er næsten en fordobling af nyprisen på 17,6 mio kroner.  

Det er ufattelig mange penge, men taget den limiterede produktion og Ferrari’s popularitet i betragtning, er det ikke nødvendigvis en dårlig investering.

Udover ejerskabet af en ultrasjælden bil, får man med garanti en potent supersportsvogn for pengene. Donorbilen Ferrari 458 Special er med 605 hk og en tørvægt på 1.290 kg signifikant lettere og en hel del stærkere end 458 Italia, som den er baseret på.

Motoren, har i flere år i træk har scoret titlen som Performance Engine of the Year, har 35 hk ekstra i forhold til 458 Italia/Spider. Literydelse på 135 hk/liter er verdensrekord for en gadebil uden trykladning.

Om det lykkes hollænderen at sælge bilen til den pris, må tiden vise. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...