© FERRARI MEDIA

Triumf for dansk motorsport: Nicklas Nielsen vinder 6-timers løbet på Spa-banen

Den danske Ferrari-fabrikskører Nicklas Nielsen sikrede en overlegen klassesejr i årets første udgave af FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps i Belgien

3. maj 2021 af Bil Magasinet

Han gjorde det i 2020, og lørdag aften sikrede danske Nicklas Nielsen så for andet år i træk en klassesejr i sekstimersløbet på Spa-Francorchamps, da han kørte sin Ferrari 488 over målstregen som den første i GTE Am-klassen. 

Den 24-årige dansker sluttede – sammen med teamkammeraterne fra AF Corse, Alessio Rovera og Francois Perrodo – med et forspring på solide 44 sekunder foran de nærmeste konkurrenter. Trekløveret har således indtaget toppen af stillingen i kampen om det prestigefyldte VM-trofæ.

Fantastisk start på WEC-sæsonen

"Man kan jo ikke simpelthen ønske sig en bedre start på WEC-sæsonen! Vi blev godt nok udfordret i kvalifikationen, hvor farten kun rakte til en femteplads, men vores forberedelser tydede på, at vi havde en god løbsfart, og dét viste sig at holde stik," siger Nicklas Nielsen. 

"Bilen var fantastisk, og teamet leverede varen i pitlane. Perrodo lavede en stærk start og fik hurtigt kæmpet os op i toppen af feltet, og efter Alessio (Rovera, red.) havde taget føringen, blev vi ved med at udbygge forspringet. Det var pres på, da jeg overtog bilen, for selvom vi havde en overlegen føring, kunne vi hurtigt tabe det hele på en safetycar. I sidste ende lykkedes det for os at køre den i mål, og det er suverænt at kunne tage hjem fra årets første afdeling med en føring i mesterskabet," lyder det fra Nicklas.

Næste afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles den 11.-13. juni på Formel 1-banen Portimao ved den portugisiske Algarve-kyst. Inden da skal Nicklas Nielsen i aktion på franske Paul Ricard, når han sammen med italienske Pier Guidi og franske Côme Ledogar stiller op til 1.000-kilometersløbet den 28.-30. maj.

2021 FIA World Endurance Championship

2021-udgaven af FIA World Endurance Championship bliver afviklet over seks afdelinger, startende med weekendens 6-timersløb på Spa-Francorchamps i Belgien. Hele 35 biler stillede op til sæsonpremieren, hvoraf Nielsen, Perrodo og Rovera havde 12 biler at kæmpe imod i GTE Am-klassen.

Jan Magnussen gennemførte på Spa

Jan Magnussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen blev udfordret på farten i årets første afdeling af verdensmesterskabet i sportsvogne, FIA World Endurance Championship. 

Den danske trio fra High Class Racing startede på en 13. plads i LMP2-klassen og sluttede fire positioner højere.

Anders Fjordbach lagde ud med at køre sig helt frem til en ottendeplads under starten, men trods en god strategi og effektive pitstop under det seks timer lange løb, lykkedes det ikke for danskerne at holde sig blandt de hurtigste i LMP2-feltet. Det var Jan Magnussens debut for teamet, og den firedobbelte Le Mans-vinder fandt sig hurtigt til rette i den dannebrogsfarvede Oreca-racer, som imidlertid blev udfordret af konkurrenterne på den mere end syv kilometer lange kuperede racerbane.

"Det var naturligvis ikke det resultat, vi havde håbet på, men vi tager alligevel nogle gode ting med os fra Spa-Francorchamps. Det har været en meget lærerig uge med et intensivt testprogram, inden vi for alvor begyndte forberedelserne til første afdeling af verdensmesterskabet. Vi vidste fra begyndelsen, at vi manglede fart på langsiderne, men som løbet udviklede sig, lykkedes vi med at finde mere og mere performance i bilen, blandt andet ved at arbejde med dæktrykket," lyder det fra Jan Magnussen.

© CHRISTIAN VERMEULEN

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...